Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 15:57 1 262 2

Facebook и Twitter не откриха намеса на Китай в САЩ

  • facebook-
  • twitter-
  • китай

Няма данни за китайски кампании за дезинформация

Разследването на социалните мрежи Facebook и Twitter не е открило следи за намеса на Китай в предстоящите избор в САЩ, съобщи Блумбърг.

Разследването започна, след като американския президент Доналд Тръмп отправи обвинения за опити за намеса в изборите срещу правителството в Китай. От социалните мрежи обявиха, че не са открили следи за това.

От там са намерили данни за дезинформационни кампании, които по-скоро са провеждани от Русия и Иран.

През миналата седмица големи компании за киберсигурност също заявиха, че не са открили информация за подобни намеси от страна на Китай.

Facebook и Twitter повишиха усилията си за спиране на политически дезинформационни кампании през последните няколко години. Това стана след обвиненията за руска намеса в последните президентски избори в САЩ.

Компаниите използват специални алгоритми и специалисти, за да засичат координирани кампании. Те вече са блокирали профили, чийто произход явно е от Русия или Иран. Възможно е китайски действия да не са били засечени или да станат ясни с приближаването на изборите.Екипи от експерти ще следят за такава активност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китаец

    0 5 Отговор
    Единствено руската кочина и чалмите правят гадно на САЩ

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Китаец":

    Наивник, седнал да вярва на "разследване" проведено от Фейсбук и Туитър... Толкова ли са зле вече ЦРУ, хем имат пълен достъп, че чакат на администраторчетата ..