Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 07:25 1 452 4

Бомбени заплахи срещу конгресмени и прокурори

  • сащ-
  • бомби-
  • демократи-
  • конгресмени-
  • прокурори-
  • заплаха-
  • бомба

От Белия дом осъдиха политическите заплахи

Бомбени заплахи срещу конгресмени и прокурори - 1
Снимка: БТА/ AP

Водещи представители на Демократическата партия се превърнаха в мишена на кампания за сплашване и терор две седмици преди междинните избори в Съединените щати. Сред тях са конгресмени и прокурори.

Ден след като беше съобщено, че в пощенската кутия на най-големия спонсор на кампанията на демократите - Джордж Сорос, е открито самоделно взривно устройство, стана ясно, че такива са засечени от "Сикрет сървис" и на път за домовете на бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън. В нюйоркския нюзрум на Си Ен Ен бе получено бяло прахообразно вещество. Властите още не знаят какво е точно то.

Обезвредено беше взривно устройство с получател Джон Бренън - бившия директор на ЦРУ и чест гост на телевизията, която президентът Доналд Тръмп критикува като "враг на народа". Подобни самоделни бомби - с тръбообразен корпус, са били изпратени и до бившия главен прокурор Ерик Холдър, конгресмени и сенатори, губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо. Всички те са членове на Демократическата партия, предаде БНР.

Белият дом и ръководството на републиканците категорично осъдиха кампанията на терор срещу демократите. Президентът Доналд Тръмп заяви, че политическото насилие, под каквато и да било форма, няма място в Съединените щати и американците трябва да са единни срещу подобни действия. Администрацията е впрегната с целия си капацитет в разследването на нечувания досега акт на политическо насилие, увери Тръмп.

В изявление говорителката на президента Сара Сандърс заяви, че "тези терористични актове са отвратителни" и всички отговорни за тях ще понесат пълната строгост на закона. "Сикрет сървис" и другите правоохранителни агенции разследват и ще предприемат "всички необходими действия в защита на всеки заплашен от тези страхливци", се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    Най вероятно Путин стой зад този терор. Очакваме включване да го обвинят в тероризъм краварите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 IQ ZERO💡

    3 0 Отговор
    То по зле от Афганистан в Щатите май.Язък им за всичките им прехвалени служби за сигурност.