Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 08:51 2 328 1

Индонезия: Няма шанс за оцелели в морето (СНИМКИ)

  • индонезия-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • lion air-
  • джакарта-
  • суматра

Спасители откриха многобройни човешки останки след самолетната катастрофа

Индонезия: Няма шанс за оцелели в морето (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Индонезийски спасители откриха многобройни човешки останки след самолетната катастрофа вчера, предаде AFP.

Самолет "Боинг" 737 МАКС 8 на индонезийската авиокомпания Lion air със 189 души на борда падна в Яванско море малко след като излетя от Джакарта за град Пангкал Пинанг на остров Суматра.
Трагедията станала малко след като пилотът поискал разрешение да кацне обратно на летището в индонезийската столица.

Десетки водолази бяха изпратени на мястото на катастрофата. Още снощи обаче спасителните служби казаха, че вече няма надежда да бъдат открити оцелели.

Индонезия: Няма шанс за оцелели в морето (СНИМКИ)

Индонезия: Няма шанс за оцелели в морето (СНИМКИ)

До този момент спасителите са събрали много човешки останки, които ще бъдат изпратени за идентифициране с ДНК тестове в Джакарта, както и голям брой предмети. Приоритет сега е да бъде намерен корпусът на самолета.

Шефът на Lion air призна, че компанията е трябвало да ремонтира летателния апарат на остров Бали, преди той да отпътува за Джакарта в неделя.

ВВС цитира технически документ, в който пише за "липса на надеждност" на скоростомер и за разлики в измерената височина от уредите на пилота и на втория пилот на самолета.

Индонезия: Няма шанс за оцелели в морето (СНИМКИ)

Lion air е въвела Боинга в експлоатация през август.

На борда на падналия самолет е имало общо 189 пътници - 181 пътници и 8-членен екипаж. Сред пасажерите са били 20 служители на индонезийското министерство на финансите, едно дете, две бебета и италианският колоездач Андреа Манфреди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вселенски въпроси

    1 0 Отговор
    Моите най-искрени съболезнования пращам към близките на загиналите. Това е ужасяваща човешка трагедия, а снимката на този портфейл с ключ ме потресе - просто си представих как е бил на някого, как е трябвало да се прибере след полета, да се изкъпе, да хапне, да се види с близките си - малките човешки неща които плануваме. А сега го няма,принадлежостите му разпилени из Океана,а Земята продължава да се върти без да трепне за този свой гражданин. След много време, цяла вечност за нас, но за самата Вслена нищо време, Животът ще прекъсне, а след още време Вселената ще изчезне. И после какво? Какъв е бил смисълът на всичко това? Не може да няма души, не може да няма някаква Божественост - иначе това е един жесток експеримент. Да почиват в мир всичките!