Last news in Fakti

2 Ноември, 2018 10:44, обновена 2 Ноември, 2018 11:09 1 080 8

Борисов посрещна балканските си колеги в "Евксиноград" (СНИМКИ)

  • бойко борисов-
  • евксиноград-
  • алексис ципрас-
  • виорика дънчила-
  • александър вучич

Четиристранна среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия

Борисов посрещна балканските си колеги в "Евксиноград" (СНИМКИ) - 1

Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция "Евксиноград" министър-председателите на Гърция и Румъния - Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич, които ще участват в Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Борисов посрещна балканските си колеги в "Евксиноград" (СНИМКИ)

Като домакин на събитието българският премиер благодари на колегите си за сериозния ангажимент към този превърнал се вече в традиционен формат, чието начало беше поставено отново във Варна през октомври 2017 г. Според министър-председателя Борисов фактът, че това е втората среща за изминалите шест месеца, е доказателство за продуктивността на този формат, който допринася за задълбочаването на регионалното сътрудничество и за развитие на добросъседските отношения.

Борисов посрещна балканските си колеги в "Евксиноград" (СНИМКИ)

Нашите четири страни споделят общи отговорности за укрепването на сигурността, икономическото развитие и свързаността на региона, подчерта българският премиер пред колегите си преди началото на четиристранната среща. Премиерът Борисов изрази увереност, че днес разговорите по проектите от общ интерес ще продължат, така, че в оптимални срокове да се реализират постигнатите договорености, с цел обезпечаване на свързаността, сигурността и стабилността в региона на Югоизточна Европа. Според министър-председателя присъствието на израелския премиер Бенямин Нетаняху също ще бъде в интерес на ползотворния многостранен диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Борисов посрещна балканските си колеги в "Евксиноград"... А Нетаняху като какъв? Или вече изкупиха българските земи и имоти и ставаме втора Палестина?

    Коментиран от #3

  • 2 Велика Албания

    1 7 Отговор
    Докато ние и нашата велика сестра, Новата Османска Империя, отсъстваме, сигурност и стабилност в региона на Югоизточна Европа няма да има!!!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 cactus

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    За енергия, тръбопроводи и газ, идващи от източното Средиземноморие, се събраха да говорят. Нетаняху, вместо Ердоган, е натоварен с надзора над цялото източно Средиземноморие. Както виждате, Турция липсва, тя е извън транспортирането на газ от Източното Средиземноморие до Европа ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    4 2 Отговор
    И са кат ше почне едни лакърдии за магистрали, гЪзопроводи и тем подобни щуротии....мани мани.

    Коментиран от #6

  • 6 zonk

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Така идва растежът, работните места за всеки и по-добрият живот. Чрез сътрудничество, инфраструктура, сигурност и стабилност. Това се прави в Западна Европа след войната. Това трябва да направим на Балканите. Великата Албания и Великата Турция нямат място. Те възпрепятстват напредъка. В Западна Европа те спряха да питат за Велика Германия, Франция, Италия, Испания, Англия и видяхме как живеят. Преди това бяха напълно унищожени ...
  • 7 Guest

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Велика Албания":

    напротив, нито брат нито сестра ни е турция. нито по религия нито по култура и език.ще се справим сами дори и русия да се намесва.що се отнася до показаната среща по принципа на религиозен сюз и окултните договори произлизащи от нея, ще се превърнат както и преди в ущърб на българия.така че не се радвайте монго от такива срещи
  • 8 Кикимора

    2 0 Отговор
    Горката румънка!!! От хватката на Боко и се опънали жилите!!! Страхотен кавалер ,само дето не я нацелува!!!