10 Ноември, 2018 17:20 1 563 0

Прекратиха търсенето на жертвите на авиокатастрофата в Индонезия

  • индонезия-
  • самолет-
  • издирване-
  • катастрофа

Втората черна кутия не е намерена

Прекратиха търсенето на жертвите на авиокатастрофата в Индонезия - 1
Снимки: АР/БТА

Индонезийските власти официално прекратиха търсенето на още жертви на авиокатастрофата, която стана преди две седмици със самолет на компанията Lion Air. „От вчера до днес не успяхме да намерим повече тела и поради това обявяваме край на издирвателно спасителната операция. Извиняваме се на обществеността, и най-вече на семействата на загиналите, ако по време на операцията не успяхме да удовлетворим желанията на всеки от тях”, каза ръководителят на операцията Мухамад Суяги.

Продължава обаче търсенето на втората черна кутия.

На 29 октомври самолет Boeing 737 Max излетя от Джакарта и 13 минути по-късно падна в Яванско море. Отломките на самолета достигнаха дълбочина от 30-40 метра и са разпръснати на голяма територия на морското дъно. Все още причините за трагедията не са изяснени.

Самолетът е произведен през август 2018 г. и е влязъл в експлоатация през август. По данни на индонезийските спасители няма оцелели. Загинали са всички 189 пътници на борда на машината, включително и членовете на екипажа.

Прекратиха търсенето на жертвите на авиокатастрофата в Индонезия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА