13 Ноември, 2018 07:34 2 642 3

Израел срещу "Хамас": Войната се завърна (СНИМКИ)

  • израел-
  • хамас-
  • палестина-
  • газа-
  • ракети-
  • ислямски джихад

Един човек е загинал, а най-малко 53 са ранени при палестинския ракетен обстрел срещу Южен Израел

Израел срещу "Хамас": Войната се завърна (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Един човек е загинал и най-малко 53 са ранени в резултат на ракетния обстрел от ивицата Газа срещу Израел, съобщиха израелските спасителни служби, цитирани от ТАСС.

Мъртъв мъж на около 40 години бил изваден тази нощ изпод развалините на сграда в град Ашкелон в Южен Израел, улучена от една от десетките ракети, изстреляни от вчера следобед от ивицата Газа.

"От 16.30 до 01.15 часа местно време спасителите оказаха помощ на 53 пострадали, включително двама в критично състояние - войник и 60 годишна жена", се казва в съобщението на израелската служба за спешна помощ.

Израелската армия съобщи, че е нанесла успешен ракетен удар срещу щаба на военното разузнаване на "Хамас" в град Газа.

Израел срещу "Хамас": Войната се завърна (СНИМКИ)

"Ние ударихме щаба на военното разузнаване на "Хамас" в отговор на над 300-те ракети, които терористите изстреляха по Израел", написа говорител на израелските въоръжени сили.

"Това е мястото, където служителите на разузнаването на "Хамас" събираха информация, за да атакуват израелците", се казва в съобщението. В него се добавя, че радикалното палестинско движение, което контролира ивицата Газа, "нарочно е разположило щаба си близо до училище".

Палестинският лидер Махмуд Абас призова международната общност незабавно да се намеси в ситуацията в ивицата Газа и да спре "агресията на Израел", предаде палестинската агенция УАФА.

Израел срещу "Хамас": Войната се завърна (СНИМКИ)

Израел срещу "Хамас": Войната се завърна (СНИМКИ)

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички страни да проявят максимална сдържаност, след като палестинци в Газа изстреляха десетки ракети и минометни снаряди по Южен Израел, а израелската армия отвърна с въздушни удари, заяви заместник-говорителят на Гутериш - Фархан Хак.

"Специалният координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов работи в тясно сътрудничество с Египет и всички заинтересувани страни за възстановяване на спокойствието", посочи говорителят.

Израелската армия обяви, че от снощи израелски изтребители, бойни хеликоптери, дронове и танкове са поразили над 70 цели на движенията "Хамас" и "Ислямски джихад" в ивицата Газа в отговор на масирания обстрел от палестинския анклав, при който срещу израелски градове са били изстреляни най-малко 300 ракети и снаряди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    11 3 Отговор
    Само бат Ники Младенов ще опраЙ работата!
  • 2 обаче

    2 1 Отговор
    Някои си подритват здравните книжки.
  • 3 Давид

    7 9 Отговор
    Хамас стреля а Израел били агресори...е няма такава наглост....