Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 16:00 6 081 33

САЩ: Китай да махнат ракетите си

  • сащ-
  • ракети-
  • китай

Американски представители искат изтегляне на ракетите от островите Спратли

САЩ: Китай да махнат ракетите си - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ искат Китай да изтегли своите ракети от островите Спратли в Южнокитайско море, съобщи Inquirer.

Това е станало ясно по време на разговори в Държавния департамент. Вашингтон официално възразява срещу китайските действия в Южнокитайско море.

Според съветника по национална сигурност на президента на САЩ – Джон Болтън, темпът на свободно плаване на американски кораби в региона се е увеличил. Той говори по време на срещата на АСЕАН в Сингапур.

По време на разговорите представители на Китай са поискали САЩ да спрат да изпраща свои кораби и самолети в близост до китайските острови в региона. Според тях трябва да бъдат спрени действията, които подкопават суверенитета и сигурността на страната.

Двете страни излязоха с общо изявление, в което се ангажират да запазят своите ангажименти към избягването на конфронтация и да подкрепят мирното разрешаване на спорните въпроси в региона.

През октомври китайски разрушител се приближи максимално близо до американски военен кораб, карайки го да предприеме маневри. Още през май американският министър на отбраната обвини китайските власти, че са прехвърлили оръжие на островите Спратли. От Китай заявиха, че имат право да изпращат военни на всяка от своите територии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 китаец

    83 4 Отговор
    Ам кво праят американски ракети край Вашингтон?
  • 2 Borislav Popov

    80 8 Отговор
    Тоя пък краварите глътнаха вода !
  • 3 А стига бе

    65 8 Отговор
    Американски джендърски розови сънища..хаахааахахаа...китайците само по веднъж да плювнат,ще издавят америте в собственият им обор. Ама как отиват работите-не само китайците са готови да плювнат-а и половината свят вече..

    Коментиран от #12

  • 4 Джигит

    84 7 Отговор
    САЩ чий го дирят в Китайско Море? Сигурно търсят рунтавия жълт!

    Коментиран от #13

  • 5 впечатлен

    76 6 Отговор
    Тея е.ати наглеците - с хиляда бази по света и у нас, колко читави държави разрушиха и имат претенции към китайците, забележи, В КИТАЙСКО МОРЕ. Направо нечовеци. Рептили ли са кви са...

    Коментиран от #14

  • 6 НКВД

    50 4 Отговор
    Искат да си обитат оборите америтеи от Ю. Корея и от Япония и изобщо от Азия!! Имат ли мангизи да си върнат борча на Китай?

    Коментиран от #16

  • 7 jforfk

    68 4 Отговор
    Значи Китай да изтегли ракетите от собсвената си територия? Ами къде да ги сложи? На хавайските острови? Или може би до Чикаго? Във Флорида? Май най добре е във вътрешният двор на Пентагона. Китай не разполага ракети в близост да американските териториални води. А какво търсят американски бойни кораби в ЮжноКИТАЙСКО море? Или май това море е до Америка? Не знам. Вероятно според уроците по география, преподавани на янките, Южнокитайско море мие бреговете на Флорида.
  • 8 123

    48 2 Отговор
    А ФАЩ да се изтеглят от Гуам,Гуантанамо , Ню Мексико,Калифорния Тексас и други окупирани страни и Щати

    Коментиран от #17, #18

  • 9 ЪРП

    32 3 Отговор
    САМО ВИЖТЕ ПУТИН, КАКВА ДЕМОНСТРАЦИЯ ИМ СПРЕТНА И НАПРАВО ИМ СЕ "ИЗСМЯ", НА ДИПЛОМАТИЧЕН ЕЗИК!!!!
    А, ДОНЧО БЕШЕ НАПРАВО БЕСЕН И ГАЗ ПИКАЕШЕ......:
    http://afera.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BA-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%B6%D0%B4%D1%83%D1%82-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE.html

    Коментиран от #10

  • 10 НКВД

    32 4 Отговор

    До коментар #9 от "ЪРП":

    Така се прави, идва последен и си тръгва пръв прави впечатление!! Тежи си на мястото!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Разпутин

    4 25 Отговор

    До коментар #3 от "А стига бе":

    Ако те побара американски негър, ще ти разпори гейския продажен, пияндурски русофилистичен задник, рублите на Путин за пропаганда само можеш да си ги ползваш за Талетна хартия
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чапаев

    3 19 Отговор

    До коментар #5 от "впечатлен":

    Питин е неграмотен грузинец подарена диплома ченге на КГБ, малоумната ви пропаганда е за малоумни като вас,има едни тикви воени от соца дето водят неадекватната политика с дрънкане на оръжие което води до санкции и глад за руския народ

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Естонец

    3 21 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Явно си някои дърт руски гей, виждам че не можеш да пишеш грамотно, възхода и инвестицийте в Китай де дължи на запада и САЩ точно обратното не на смрадливите рубли,

    Коментиран от #19

  • 17 Латвиец

    2 15 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Да ти изтеглят продажния педалски неграмотен задник в Сибир да погладуваш да ти се проветри малко изтръпналия мозък
  • 18 Твърдия

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Да те изтеглят в Украйна да ти скъсат трътката да видиш какво украински кол
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Симо

    19 1 Отговор

    До коментар #14 от "Чапаев":

    Питин може да е грузинец, но Путин е руснак , роден в Санк Петербург . Само че за вас соросоидите Петербург е в Грузия.
  • 21 ТОЧКАТА

    16 2 Отговор
    доколкото разбирам КИТАЙСКО МОРЕ е до Китай.......Няма американско море там.....Е,стига с вашите полюции.Щото ако не разбирате от божии намеци,може да усетите Китайски твърдеци.
  • 22 Борис

    1 20 Отговор
    До всички проруски глупаци във форума: първо няма никакво КИТАЙСКО МОРЕ, А ЮЖНОКИТАЙСКО И ИЗТОЧНОКИТАЙСКО, второ ПО СЪЩАТА ЛОГИКА, АКО ЦЯЛАТА АКВАТОРИЯ НА ТЕЗИ МОРЕТА ПРИНАДЛЕЖИ НА КИТАЙ, ТО ИНДИЙСКИЯТ ОКЕАН ЦЕЛИЯТ Е НА ИНДИЯ, трето РАКЕТИТЕ НА САЩ ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ СА ДО ВАШИНГТОН, КАКТО ИРОНИЗИРА ТУК НЯКАКЪВ/НИКАКЪВ ГЛУПАК, ТОВА Е ТЕРИТОРИЯ НА САЩ, НО ЧИЙ ГО ДИРИ КИТАЙ НА СТО КИЛОМЕТРА ОТ ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ВОДИ НА ПОЛОВИН ДУЗИНА ДЪРЖАВИ В ЮЖНОКИТАЙСКО МОРЕ. ДОКОЛКОТО ЗНАМ НИКОЙ НЕ Е ПРОТЕСТИРАЛ, ЧЕ САЩ ИМАТ БАЗИ БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА КОЯТО И ДА БИЛО ДЪРЖАВА. И ПОСЛЕДНО РУСОФИЛИТЕ СТЕ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ГЛУПАЦИ, ПРОДАЖНИЦИ, МАЙКОПРОДАВЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И КОЛКОТО ПО - БЪРЗО ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА, ТОЛКОВА ПО - ДОБРЕ ЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ.

    Коментиран от #23, #31

  • 23 ТОЧКАТА

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "Борис":

    Стига си храчил/...оплю ме целия ,лигльо

    Коментиран от #24

  • 24 Борис

    1 18 Отговор

    До коментар #23 от "ТОЧКАТА":

    ТОЧКА, ДРЕМЕ МИ НА К*РА, ЧЕ СЕ ЧУВСТВАШ ОПЛЮТ ПРОРУСКИ ГЛУПАКО, ДАЖЕ СЕ ЧУВСТВАМ ИЗВЪНРЕДНО ЩАСТЛИВ, ТЪЙ КАТО СЪМ СИ СВЪРШИЛ РАБОТАТА, ХА ХА. ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА ЗА УМОПОБЪРКАНОСТ, ЛЯГАЙ И ПОЧВАЙ ДА СЪНУВАШ МОКРИ СЪНИЩА КАК РАСИЯТА СТАВА ПЪРВО ПО СИЛА ГАСУДАРСТВО В МИРЕ, ХА ХА. ДОСВИДАНИЕ МУРЗИЛКО.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Борис

    1 13 Отговор

    До коментар #25 от "Симо":

    Симчо, да не окаляш селските си потурки от напъване бе мойто момче. По - полека бе мишок, от Путиновия г*з за близане има за всички русофилистици, не се бой, има и за теб.

    Коментиран от #27, #33

  • 27 Anonymous

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Борис":

    Гледай си работата брат за съжаление не мога да си изразя искреното мнение че пак ще ми изтрият коментара

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Anonymous

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Борис":

    A ти продължавай да лижеш г**а на ''великата'' Америка
  • 30 Петър

    6 3 Отговор
    Темата е за Китай,и претенциите на САЩ. Какво намесвате,Русия не мога да разбера...? Или във всяко едно нещо болните ви мозъчета виждат руска намеса. Толкова ли сте стресирани,и бълнувате насън и наяве за Русия,а.? Ами успокойте се малко и пишете по темата,или няма какво да напишете щото не можете да мислите самостоятелно,а? То от заучени фрази,и зомбирани филмчета по измислени он,лайн сайтчета не ви е останало свободно място в главата.Харда,нацяло ви е изпушил...!
  • 31 jforfk

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Борис":

    Преди да коментирате прочетете основната статия. Публикувано във факти.бг: "По време на разговорите представители на Китай са поискали САЩ да спрат да изпраща свои кораби и самолети в близост до китайските острови в региона. Според тях трябва да бъдат спрени действията, които подкопават суверенитета и сигурността на страната". Т.е. САЩ отново се държат аграсивно на хиляди килиметри от собствените си териториални води. А Китай защитава "китайски острови" според статията. Та разполагането на оръжие от страна на Китай на китайските острови е напълно оправдано. А присъствието на флота на САЩ - неоправдано. Ако китайски военни кораби приближат остров Елис, дали флота на САЩ няма да реагира?

    Коментиран от #32

  • 32 Яшар

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "jforfk":

    Имаш плюс от мен. Единственият коментар,опитващ се да изведе дискусията от руслото на профанизацията!..
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.