Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 10:40 1 752 6

САЩ разположиха 6000 войници на границата с Мексико

  • мексико-
  • войници-
  • сащ-
  • граница-
  • мигранти-
  • джим матис

Може ли да ескалира напрежението?

САЩ разположиха 6000 войници на границата с Мексико - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис защити разполагането на хиляди войници по границата с Мексико заради наближаващи хиляди мигранти от Централна Америка, като заяви, че тази мисия е напълно законна. Той я нарече оправдана и добави, че тя подобрява боеготовността, предаде Ройтерс. В мисията участват близо шест хиляди военнослужещи.

На посещение на мексиканската граница близо до град Дона в щата Тексас Матис отхвърли критиките, че това решение на президента Тръмп е политически мотивирано за повишаване на избирателната активност на републиканците на междинните избори за Конгрес от 6 ноември. Той добави, че това разполагане на войници е било преценено като законно от юристи на администрацията на Тръмп и че то подобрява боеготовността, като дава на войниците повече опит в бързото дислоциране.

Матис заяви, че войниците бележат бърз напредък в издигането на заграждения по границата и каза, че тази първа фаза на военната мисия може да бъде завършена до 10 дни. Той каза, че войниците тренират и хеликоптерни операции в подкрепа на граничната охрана, например за бързото им прехвърляне на нови места за реагиране на наближаващите границата колони мигранти.

Войниците няма да влизат в пряко взаимодействие с мигрантите. Повечето от тях дори не са въоръжени. Задачите им са за подкрепа на граничната охрана, включително с изграждане на временни постройки. Матис заяви, че в граничната мисия участват около 5900 войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така се прови

    3 3 Отговор
    А бите шойййййййййййййййййййййййййййн,бите шоййййййййййн!!!!!
  • 2 Г0400лy

    9 2 Отговор
    Интересна снимка, войниците правят оградата.....а у нас формички на ГЕРБ..... ХХММММ.....ИНТЕРЕСНО...

    Коментиран от #5

  • 3 батко

    3 2 Отговор
    ПУТИН Е НА МЕКСИКАНСКАТА ГРАНИЦА.
  • 4 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Нали бяха 9000 войници. Къде избягаха останалите 3100?
  • 5 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Г0400лy":

    Че то у нас само вождове вече, кой да я прави? Малко индианци в армията ...
    А там за 700 милиарда бюджет няма лошо да турат една оградка.
  • 6 Българина

    2 1 Отговор
    Искам снн да дава как застрелват на оградата християни, шото там ислямската проказа не можа да стигне, че и на нас да ни разрешат да изпразним по два пълнителя по фесовете