Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 09:05 1 034 4

63 са жертвите на пожара в Калифорния

  • калифорния-
  • сащ-
  • пожар-
  • жертви-
  • загинали

Много хора са в неизвестност

63 са жертвите на пожара в Калифорния - 1
Снимка: БТА/ AP

Жертвите на пожара в северната част на американския щат Калифорния вече са 63, съобщиха местните власти, предаде Fox News. Това е най-смъртоносният пожар в историята на щата.

Спасителни екипи продължават да претърсват опустошения от пламъците град Парадайз, който се намира на 290 километра северно от Сан Франциско. С огнената стихия в Северна Калифорния се борят 5400 пожарникари с 622 единици специализирана техника, 24 хеликоптера, 107 булдозера и 74 самолета-цистерни.

Стихията разруши 9700 домове и други постройки. За изчезнали се водят 631 души. Очаква се президентът Доналд Тръмп да посети мястото на опустошителния огнен ад, за да се срещне с пострадали и близки на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    8 3 Отговор
    Имат хора и средства за удари по Сирия и за други глупости , а с един пожар не могат да се справят. Той господ си знае работата , който сее огън ще жъне пожари.

    Коментиран от #2

  • 2 БатП

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Лошото е, че сеят огън, защото конците се дърпат от разни еврейски изверги, които са пуснали корени толкова дълбоко в американската политика, че на практика те вече са същината ѝ, а го отнасят простите хорица.
  • 3 Ужасът на промяната на климата

    7 0 Отговор
    Ужасно, горките хора! Най-големият пожар в историята на Калифорния, подхранен от топлото време, сушите, промяната на климата. Тази трагедия нагледно показва какво чака много хора и народи, ако не с вземат екстрени мерки срещу промяната на климата. Основното е намаляването на емисиите от парникови газове.
  • 4 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор
    15 милиарда струва един самолетоносач....А за нормална дейност на държавата нямате пари....Бе също като у нас.