23 Ноември, 2018 13:15 882 0

Кървав атентат в Пакистан

  • пакистан-
  • експлозия-
  • атентат-
  • оракзай-
  • китай

Десетки жертви и ранени

Кървав атентат в Пакистан - 1
Снимка: БТА/ AP

При самоубийствен атентат на оживен пазар по време на празник в Северозападен Пакистан загинаха най-малко 25 души, а 20 бяха ранени, предаде Ройтерс, цитирайки правителствени представители.

Експлозията в окръг Оракзай е била предизвикана от мъж, който се врязал с мотоциклет в множеството и се самовзривил. Тя станала почти по същото време, когато трима нападатели се опитали да щурмуват китайското консулство в южния град Карачи. Загинаха двама полицаи, както и нападателите. Отговорност за атаката в Карачи пое сепаратисткото движение "Армия за освобождение на Белуджистан".

Нападението срещу консулството, изглежда, не е свързано с атентата на пазара. Представител на властите каза, че нападението е извършено по време на празник, организиран всеки петък и в който участват различни религиозни общности. Според източника сред убитите има представители на сикхското малцинство и двама души от силите за сигурност. До момента никой не е поел отговорност за атаката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА