Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 08:52 2 445 14

Военни кораби на САЩ преминаха през Тайванския проток

  • тайван-
  • кораби-
  • сащ-
  • китай-
  • флот-
  • тайванския проток

Демонстрация на сила

Военни кораби на САЩ преминаха през Тайванския проток - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Два американски военни кораба са преминали през Тайванския проток, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Тихоокеанския флот на Съединените американски щати.

Това е третата по рода си операция тази година. Такива преминавания на американски военни кораби през този стратегически морски път зачестяват въпреки недоволството на Китай.

Новата операция в демонстрация на сила поражда риск от засилване на напрежението с Китай, но по всяка вероятност ще бъде изтълкувана от Тайван като знак за подкрепа от страна на Съединените щати на президента Доналд Тръмп.

"Преминаването на корабите през Тайванския проток показва ангажимента на САЩ за един свободен и отворен Индийско-тихоокеански (регион)", даде да се разбере американският Тихоокеански флот. Той подчерта, че "американските военноморски сили ще продължат да летят, плават и оперират навсякъде, където международното право позволява".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 28 Отговор
    Скоро и през керченския проток.

    Коментиран от #5, #6, #12

  • 2 НКВД

    22 4 Отговор
    Демонстрация на сила с две пробити гимии от ВСВ!!? Нещо не влизат в Черно Море и седят далече от бреговете на Сирия!! Китайците скоро ще им скъсат квтанцията
  • 3 И това ли позволява международното право

    23 5 Отговор
    А това което са правили и правят САЩ и Англия, законно ли е? Защо за тях няма санкции, какъв е този краварски двоен стандарт? Запада може да анексира, а Русия не!? Докато слугуваме на САЩ, и с България ще се случи такава анексия, Турция ще ни завладее без война! Вече масово България се населява с турчеля, изкупуват се всички освободени от българите къщи и един ден те ще станат мнозинство, а това ще е краят на България, този път завинаги! По същият начин и Македония се превзема от Албания, там албанците са вече мнозинство! Българи опомнете се, България изчезва! Ето какви са господарите на новите "демократи-продажници"!!! -: "По същия начин Фолклендските острови в близост до Аржентина са постепенно заселени от британци, провъзгласени са през 1918г. за Британска задморска територия, и през 2013 г., след референдум населението гласува да остане под управлението на короната. Позицията на Лондон е, че заселниците имат право на самоопределение. Според Аржентина това не важи при нарушение на принципа на нерушимост на границите." - !!!!! Не стана ли по същият начин положението в Крим? Пак чрез референдум! "И САЩ имат проблеми по отношение на прилагането на принципите на правото на самоопределение и нерушимостта на границите. До 1893г. Хаваите са конституционна монархия но на 16 януарисъщата година дипломатическата и военна мисия на САЩ в тази страна организират преврат. В Хаваите се заселват американски емигранти, като постепенно коренното население става малцинст

    Коментиран от #4, #8

  • 4 КГБ Териер

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "И това ли позволява международното право":

    Китайците няма да ги бавят още много време ти само гладай как ще има изкуствен риф с инициали US!!
  • 5 Браво

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Като стигнат до Румъния и внезапно им спират навигацията, комуникациите и тока! Така, че не ми се вярва.
  • 6 ....

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Виж се колко си безпомощен и нещастен, само от една статия си се насрал!
  • 7 Брежнев

    4 9 Отговор
    Идааат,да му мислят ушанките, голям пердах ще ядат!!!
  • 8 Случаен

    4 13 Отговор

    До коментар #3 от "И това ли позволява международното право":

    Да си чувал за правото на по силния??САЩ са по силни и ще правят каквото им е изгодно,а ушанките ще вият с подвита опашка.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Иван

    1 0 Отговор
    агресори
  • 10 jforfk

    4 0 Отговор
    До коментар 3. Поздравления, напълно съм съгласен с Вас. Към 8. Вие можете ли да мислите? Или в училище това не се учи?! По същество. Все си мисля какво работа има флота на САЩ на няколко хиляди км, от територията на САЩ и на няколко 10-ки км от бреговете на Китай. Сега ако китайски самолети или кораби ги приближат току гръмнало СНН за "непрофесионално поведение"
  • 11 Ти в гората ли живееш

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Случаен":

    То се разбра колко са силни САЩ, затова ли залягахо по палубите, когато се перчеха в Черно море? И те са силни като тебе, само на приказки!
  • 12 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ама си глупав,защото дори не можеш да четеш и още по-малко да вникваш в нещата. Пише в последното изречение там където международното право позволява,което автоматично изключва Керченският проток.
  • 13 Мммм

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Случаен":

    Това е като да влезе 7-класник в детската градина и да се прави на голям,ама ако влезе в стаята с 10-токласници нещата стават груби. В случая 10-класника е Русия,а 7 -класника е СрАЩ.

    Коментиран от #14

  • 14 Мммм

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мммм":

    Да пропуснах и Китай е към 10-класниците,така,че 7-класниците да внимават.