28 Декември, 2018 14:21 2 116 16

Миротворецът Тръмп ще сдобрява Сърбия и Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • доналд тръмп-
  • хашим тачи

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че споразумението с Белград ще бъде подписано в Белия дом

Миротворецът Тръмп ще сдобрява Сърбия и Косово - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че всеобхватно споразумение за нормализиране на отношенията с Белград ще бъде подписано в Белия дом в присъствието на президента Доналд Тръмп, съобщава вестник "Вечерне новости".

Няма спор за това дали САЩ подкрепят това или не, споразумението ще бъде финализирано в Белия дом в присъствието на най-могъщия световен държавник - Доналд Тръмп, заявил Тачи на годишната конференция за журналисти, пише вестник "Бота сот".

Изданието съобщава, че за срещата в Брюксел с представители на ЕС на 8 януари ще отпътува само екипът на Прищина за диалог с Белград. По това време Тачи ще бъде на ски в курорта Брезовица.

Хашим Тачи изразил още очакване, че споразумението с Белград ще бъде балансирано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    29 1 Отговор
    Американец и миротворец...-е това вече е вица на годината.
  • 2 Дядо Грую

    14 2 Отговор
    Миротворец в кавички!
  • 3 Реално

    21 1 Отговор
    Няма американски президент в последните 70-100 години който да не е давал заповед за започване на война някаде по света. Какви миротворци-какви 5 лева?
  • 4 Meganoob BG

    7 0 Отговор
    Е че как няма да ги сдобрят, за Америка най-добрите държави са сринатите държави, затова ще направят всичко по силите си да ги направят добри.
  • 5 Да бе

    15 0 Отговор
    Как да стане като първо Америка бомбардира Сърбия а после създаде изкуствено Косово. Кой нормален сръбски политик ще направи такава глупост???

    Коментиран от #7, #13

  • 6 Иво 68

    6 0 Отговор
    Сърбите не са и никога няма да забравят какво им направиха янките? А омиротворяването ще се осъществи във въоръжаване и военни инструктори за Албанската армия........

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Румяна Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    НЕ надценявайте сръбските политици .И те са като останалите техни колеги по целия свят.Срещу солидна сума в предпочитана валута няма много да се замислят какво подписват. Вучич вече е правил изявления,че Сърбия трябва да отстъпи.
  • 8 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иво 68":

    Сърбите няма да забравят кой ги бомбардира, да.И виновниците на власт в Америка и в Англия по това време,Клинтън и Тони Блеър.Последният после стана съветник на Вучич по международните въпроси.Но как ще стои този въпрос след 2 или три поколения?Напълно е възможно и Вучич да признае Косово без да се съобразява с мнението на народа си.Не забравяйте ,че сърбите набързо ратифицирана Истанбулската конвенция без това да се разгласява и обяснява на хората.Сега вече там отнемат деца от родителите им и ги дават на приемни семейства.

    Коментиран от #11

  • 9 ТомовКакво

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иво 68":

    Какво направи Сърбия на Косово??

    Коментиран от #10

  • 10 същото

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТомовКакво":

    каквото направи България на Провинцията...си- обезлюди я!
  • 11 има резон в постът ти

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    но 2 поколения са 50 години...множко,а?
  • 12 Тигър

    1 0 Отговор
    Е върхът върхът пак мечката на балканите
  • 13 наско

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    няама как да не стане,новото поколение иска да живее нормално
    а не да мисли да война,
    а за косово искам да те информирам че преди войните югославия беше ФРЮ ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА ЮУГОСЛАВИЯ кояато обхващаше словения,хърватска,босна и херцеговина,сърбия,черна гора ,македония и покраините войводина и косово сас самостоятелни парламенти и право на глас в федерацияата,прочети малко информирай се и после пиши ,
    никой не иска да бъде слуга на другия,нека хората живеет равноправни,

    Коментиран от #14

  • 14 Да бе

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "наско":

    Иска ама знаеш ли как се заличава един народ??? Първо се заличава историята му и после му казват тези земи не са ваши и така. Това вътре какво е ставало в Югославия е порнография същото е и в СССР. Косово исконно си е сръбско така че Сърбите няма да го преглътнат, това не означава война а просто непризнаване.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 наско

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да бе":

    това са сервирани информации
    од танюг,бнт....
    на времето сме се граничали сас косово ,и всички села до ниш които ниса сменили имената са косовски имена до днес ,косоварите са прогонени од сърбия като бъргарите од гърция, но сервират ни какво ли не ,а за сърбите нека да приказват
    на децата какви зверства са извършили сърбите върху цивилното население на косово ,а не само да се говори че косово е наше ..,....
    пълни глупости....
    затова те саветвам да прочитееш
    коментарите на НАТАША КАНДИЧ сърпкиня од белград
  • 16 Аватар

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да бе":

    Хак им е на сърбите, както се отнасяха към българите в Поморавието, Западните покрайнини и Македония, сега тъпкано им се връща в Косово чрез САЩ!