Last news in Fakti

3 Януари, 2019 06:57 2 514 18

Папата: По-добре да си атеист, отколкото лицемер

  • папата-
  • папа франциск-
  • лицемер-
  • атеист-
  • църква-
  • вяра-
  • ватикана

Папата с критика към богомолците, които не са искрени

Папата: По-добре да си атеист, отколкото лицемер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск разкритикува лицемерите в Католическата църква, предаде ДПА. Главата на Римокатолическата църква смята, че много хора имат позорно поведение.

"Колко често виждаме позорното поведение на онези хора, които ходят на църква и са там ежедневно, но водят живот, в който мразят останалите или злословят за други хора", каза папа Франциск по време на общата аудиенция във Ватикана.

"По-добре не ходете на църква: Живейте като атеисти", призова папата онези богомолци, които не са искрени. По време на аудиенцията папата прие членове на Кубинския национален цирк, посмя се с танцуващите артисти и повъртя футболна топка на показалеца си.

Папата: По-добре да си атеист, отколкото лицемер
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    13 4 Отговор
    е пич
  • 2 Дядо Николай

    7 10 Отговор
    Нашите путинославни русоиди да се поучат.

    Коментиран от #4

  • 3 Хаджи хаджи Българин

    11 4 Отговор
    Имам един въпрос към Понтифекс Максимус? Когато Константинопол - Цариград се обръща с молба за помощ към Ватикана за помощ срещу инвазията на османците! Отговора е! Ако признаете върховната власт на папата! И след опустошителните походи на 2 кръстоносен поход Константинополис бива разграбена!! А сега се моли за данъкоплатци, които да пълнят касата на Ватикана!
  • 4 Хаджи хаджи Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Николай":

    Деди Николай! Единственият пазител на христовите ценности поема Масква и руската църква! А тези дата нисък от Рим искат да си напълнят касата!

    Коментиран от #7

  • 5 Примус унтер прими

    8 0 Отговор
    Означава първи сред първите! 6 православни патриарха и папата! Египетски, Коптски, Арменски, Гръцки и тнн Патриарси определят Право- слави ето! Единственият папата събира парички за вяра! Затова има и толкова влияние! Дори и чичко Адолф си е плащал църковният данък! Четете историята казваше Вангелия Гущеров!
  • 6 Православен

    14 3 Отговор
    По голями лицемери от папите и Ватикана няма на този свят-векове са правили интриги и войни и то в християнски държави САМО за да имат влияние и печалби. Историята през вековете показва това-войни,походи,лъжи и т.н. което струва живота на милиони хора-основно християни. Да не говорим,че и в днешно време е същото-нали точно тоя миеше краката на бежанците-с което подкрепя разрухата на християнските ценности в Европа...Айде без такова нагло дебелоочие...

    Коментиран от #8

  • 7 Дядо Николай

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Хаджи хаджи Българин":

    Путинославните скотове от Москва начело с полковник Гундяев са пазители единствено на рашизма и са антихристи. И като ти чета писанията не си никакъв българин а скодоумен путлераст. Покай се чадо докато е време.
  • 8 Дядо Николай

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Православен":

    Само в руската кочина ли се пазят християнските ценности? От Антихриста Путин и от цигарения поп Гундяй? Що за християнство е това? Не си православен а ПУТИНОСЛАВЕН.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Хаджи хаджи Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Николай":

    Цигарения Барин е Бат Б! Виж на кой политик дъховенствот целува ръцете , а не обратното?
  • 10 Хаджи хаджи Българин

    7 3 Отговор
    Снимката от статията е педофилска! Някой нещо да забелязва?

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пеньо

    7 2 Отговор
    По-добре е да си руснак или българин или с каквато и да е народност, отколкото безродник!
  • 13 Дядо Николай

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хаджи хаджи Българин":

    Русофилите сте безродници и безбожници без съвест чадо, защото на чужди държави и сатрапи издигате идоли! Нашата Родина е България а вашата Русия. по добре да си бяхте останали атеисти а не лицемери.
  • 14 Дедо Либен

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хаджи хаджи Българин":

    На такива няма смисъл да им говориш. Те нямат капацитет да вникнат в това което им се казва, нямат нормален поглед върху нещата, предимно защото са наведени доземи. По-голям успех би имало дори ако се говори на някой пън. А и виждам, че думите ти са доста точни, така че няма какво да си хабиш усилията.

    Коментиран от #15

  • 15 Дядо Николай

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Дедо Либен":

    Прав си , единствено руската измет има капацитет и нормален / руски поглед върху нещата.
  • 16 впечатлен

    2 2 Отговор
    Негово Светейшество папата сигурно е имал предвид и нашенските комунисти. След като сринаха Тодор Живков и нещата стигнаха до нечувана криза в държавата, те се обърнаха към Господ. Сложиха си кръстове, купуваха си половин метрови свещи и стояха в църквите с фалшиво смирение. Напоследък нещо не ги виждам, но сигурно са там. Същите хора, които преследваха вярващите и бяха наслагали ченгета и тайни агенти по църквите да следят кой празнува Коледа и Великден и въобще посещава храмовете Господни, за да прилагат характерния за тях тормоз над хората. Лицемерие, злоба, низост и фалш! Много точно казано - по-добре бъди откровен атеист, отколкото лъжлив набожен! Голямата вреда е, че силно ощетиха духовността на българския народ, който и досега не е наясно кога и как трябва да се моли и почита Бога и как да се държи в църква. А да спекулираш с Църквата, като я замесваш в политиката на държавата, е кощунство! Руската православна - ярък пример!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чичо Пешо

    1 0 Отговор
    много е прав папето - бъди добър човек, па ако щеш вярвай в извънземного във вулкана, девственици в рая или добрия чичко, дето следи всяка твоя мисъл, за да те накаже после НО те обича. Аман от лицемери..да не говорим, че истински вярващите духовници са малко, а пък тези, които могат да бъдат пастири на заблудено стадо - единици