Last news in Fakti

13 Януари, 2019 14:35 8 989 33

Искате най-евтината ваканция? Отидете в Слънчев бряг!

  • слънчев бряг-
  • почивка-
  • курорт

Медия сравнява цените на водещи световни курорти в началото на 2019 година

Искате най-евтината ваканция? Отидете в Слънчев бряг! - 1
Снимка: БГНЕС

Слънчев бряг е най-евтиният курорт в света. Това сочат данните на проучване на thisisinsider.com.

Медията сравнява цените на водещи световни курорти в началото на 2019 година и ги подрежда в класация, която нарича: "Къде ще прекарате най-добре за парите си".

Въз основа на данни от национални и регионални туристически статистики и специализирани туроператори, годишният барометър за световните ваканционни разходи сравнява разходите за осем туристически продукта - храна за двама, чаша кафе, бутилка бира, Кока-кола, чаша вино, бутилка вода, слънцезащитен крем и спрей срещу насекоми - в 42 курорта и градове по света.

Класацията след това изчислява общите разходи за всяка дестинация, за да разбере коя е най-евтината от тях.

Оказва се, че родният Слънчев бряг е най-изгодното място за почивка, ако държите да не се охарчвате много.

Общата сума за Слънчев бряг е точно 45.01 долара. Тя включва:

чаша кафе - $0.92

бутилка местна бира - $0.74

бутилка/кен Кока-кола - $0.92

чаша вино (175ml) - $1.54

бутилка минерална вода (1.5 литра) в супермаркет - $0.49

слънцезащитен крем в супермаркет - $3.06

спрей срещу насекоми в супермаркет $3.06

вечеря за двама (включително бутилка вино)- $34.28


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕОРГИ

    26 0 Отговор
    Ха ,ха,ха,ха.............
  • 2 NikNay

    32 3 Отговор
    Тоя който е писал статията не е ходил в Тайланд.

    Коментиран от #25, #29, #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    31 0 Отговор
    Язе за 45 долара карам цела седмица на реката и тънем в раскош

    Коментиран от #27

  • 5 ussr

    20 2 Отговор
    С качеството на обслужването и с отношението към българите изгониха нашенци от там.Сега само руснаци и пияни англичани са там.
  • 6 Миризлив пор

    21 0 Отговор
    Някой е пропуснал да спомене най-важното. Това сравнение е когато почивката е през немски или английски туроператор за някои хотели е под 50 евро на ден получаваш ОЛ-инклузив включително бара през деня. В същия хотел за нашенец само нощувката е повече, а храната е "златна" а кафето и бирата са по 3 евра.

    Коментиран от #8

  • 7 Ииии

    5 2 Отговор
    И най мизерен
  • 8 666

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    Прав си , така е...и откъде-накъде аз ще издържам ''акохолните'' туристи с моите пари... понеже са много далновидни родните ''пишман'' бизнесмени , отдавна дори пътем не минавам през тая клоака...
  • 9 Иван Вазов

    2 2 Отговор
    Докторе
    Такива като теб не са и за Гърция!!!
    Ти си за клозета!!!!!!
  • 10 Petko

    25 16 Отговор
    Най-хубавият плаж е в Слънчев бряг! Друг такъв плаж няма. Който не му харесва да ходи където си иска. Бил съм на море и в Гърция и в Турция и съм добре запознат с цените. Излиза доста солено и когато не дадеш бакшиш на сервитьора той започва да те гледа с презрение. С похарчените в чужбина пари тука изкарвам две морета и то на ниво. Плажовете в Гърция са като каменна кариера, а в Турция хигиената в хотелите е занижена. Бирата е 3-4 евро, кафето е 2-3 евро. За прилична вечеря си трябват поне 60-70 евро. За семейство без излишни луксове и за пет дена излиза над 2000 евро. Пътят до турските курорти и с автобус и с автомобил си е кошмар, да не говориме за глоботе. В Гърция глобите са също високи. Който има излишни пари да си ги харчи в чужбина. Накрая остава само фукнята, че си бил на море в Турция или в Гърция.

    Коментиран от #15

  • 11 цун кай уй

    6 0 Отговор
    ми че то било без пари бе брат ми,идвам лятото да се напивам с поздрави ханс от дрезден, преди две години се върнах и с трипчо
  • 12 Nona

    12 15 Отговор
    Руснаците не са глупави и предпочитат нашето море. Излиза им няколко пъти по-евтино и не се лишават от нищо. Нашите голтаци отиват в Турция или Гърция и започват да се стискат за всяко евро ама да са там. Започват да търсят евтините магазини и пълнят багажниците на автомобилите. Гръцките и турските полицаи не ни жалят и пишат сериозни глоби за спомен, при тях прошка няма. Съмнявам се, че храната в хотелите в чужбина е по-качествена, а цените са доста високи. С една дума гъз път да види и сериозно изръсване.
  • 13 Viktor

    12 16 Отговор
    За тричленно семейство, за пет дена, в Гърция, морето ми излезе близо 3500 евро. Харчих само за най-необходимото. В хотела чаршафите бяха захабени. Леглата стари със скъсани матраци. Предлаганите морски деликатеси миришеха на развалено и не си поръчвахме от тях. Отнесох и две глоби за неправилно паркиране по 50 евро. Скъпотия без да предлагат качество. Повече там няма да стъпя.

    Коментиран от #14, #21, #26, #32

  • 14 666

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "Viktor":

    Хахахаха....много сте бързи това авторите на фейлетони бре....ама каквито и смешки да ги смитате мислиш ли че някой ви се връзва...всъщност ако това е истина , е показателно само за едно ---че си само един голям БУДАЛА...малко са ти взели..или си по-умен от всичките 30мил.туристи,посещаващи всяка година Гърция,пък и Турция....

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Смешник

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Petko":

    Добре че не сме прошляци като теб и можем да почиваме в чужбина на плаж какъвто слънчака никога няма да има. Място където бирата е бира е не пикн*та която се продава у нас. Рибата е риба - прясна, уловена преди 10 часа, в менюто има 10 различни риби, калмари, кралски скариди. Пък ти се радвай че боклуците на слънчака са по-евтини.

    Коментиран от #18

  • 16 Viktor

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "666":

    Ходи си в Турция и в Гърция. Видях за какво става въпрос. Пари на вятъра не хвърлям не, че нямам.
  • 17 Viktor

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "666":

    Иди и виж. После се хвали, че си бил на море в Турция или Гърция, ти ще си знаеш как си изкарал. Ако искаш хубаво море с цени, които съответстват на предлаганите условия иди в Италия. Там нещата са по съвсем друг начин и винаги съм оставал доволен. Но за Турция и Гърция не ми говори. Пред тях предпочитам Слънчев бряг, както и останалите наши курорти.

    Коментиран от #19

  • 18 Petko

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Смешник":

    Прясна риба уловена преди 10часа? А кралски скариди в Средиземно море дали има? Нещо и за калмарите не съм сигурен. Въпреки това ти пожелавам приятно изкарване.

    Коментиран от #20, #22

  • 19 666

    9 8 Отговор

    До коментар #17 от "Viktor":

    Хахахаха.....меду другото--в Гърция живея ,а в Италия съм поне 4-5 пъти годишно......също и на Ибиса и Канарите ...и ако се съмняваш,направи справка при модовете от къде ми е IP-то в момента...от тук нататък няма какво да ми обясняваш че ставаш смешен с простотийте,дето ръсиш...ай' със здраве -ходи си на слънчака.

    Коментиран от #23

  • 20 666

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Petko":

    Има,Пеца,има ...жалко ,че няма как да кача снимки ,ама не мисля че ще е много здравословно за теб-ще ти падне ченето ,ако видиш какво имам във фризера и уловени лично от мен---неща които ти никога няма дори да видиш в живота си...колкото до калмарите...след около час може да изляза с лодката ама нещо ме мързи ,та може и да се позабавлявам на фейлетоните,дето ги пишете тука с Viktor и Nоnчето.....
  • 21 Гид

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Viktor":

    За 4000 евро на Барбадос или Сейнт Бартс може да се намери оферта!
  • 22 666

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Petko":

    P.P. Публикувано във факти.бг: ? Нещо и за калмарите не съм сигурен. И понеже много ги разбираш нещата ,би ли ми казал каква е разликата между калмар и трапсало ,или между октопод и мосхи...разбирачо,дето закусваш с кралски скариди...хахаха.
  • 23 Viktor

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "666":

    Е по-спокойно, офиса на фирмата ми е в Гърция. Нагледал съм се на бачкатори-българи в Гърция, който се правят на голямата работа.

    Коментиран от #24

  • 24 666

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Viktor":

    Хахахахаа......много даже съм спокоен...давай в същия дух...добре ми идва на коняка.....ти не си стъпвал в Гърция а ако имаш офис тук ,означава че не съм се излъгал в констатацията си че си БУДАЛА ...НО ОСВЕН ТОВА СИ И ЛЪЖЕЦ...
  • 25 хахахах

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "NikNay":

    Тоя никъде не е ходил само в нета си седи
  • 26 NikNay

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Viktor":

    Тайланд Ко Самои , две седмици 2500€ полет, трансфер, хотел. Още 1000€ излети, гмуркане, джетове, риболов в открито море, масажи, пазаруване и глезотии.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Г -н никой,

    4 2 Отговор
    Работех в Слънчев бряг ,няма нищо общо с Гърция,Кипър и другите плажове по света, лично на мен не ми харесва българското черноморие,!!!!!не искам да го виждам нито пък да стъпя там, за мен е пълен боклук и е пълно с ментета по сергиите им!!!!
  • 29 James

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "NikNay":

    И кое е по-евтино в Тайланд, освен храната на уличните търговци и мангото? Кенче кола в супермаркет ти е лев, бирата ти е лев и нещо, бира в бар денем или нощем ти е 6-10 лева. Отделно вечер по пешеходната алея в Патая притичват огромни плъхове, на един масаж не може да отидеш, без да ти надуят главата за екстри, всеки те гледа в ръцете за бакшиш.
  • 30 Morski

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "NikNay":

    Май и ти не си ходил в Тайланд...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Viktor":

    прее*ал си се с мястото, нищо повече. От 20 години ходя на море там, повечето пъи на едно и също място и нямам забележки. Пристанището ми е на 5 мин. с колата - рибата прясно уловена, скарата в двора. Огромен разкошен и ЧУСТ плаж с безплатни шезлонги и чадъри, морето 50 метра е до кръста - децата цял ден вътре. 4 човека 10 дни, без лишаване и през вечер в ресторант ми излизат под 2500 евро. Спокойсвтие, чистота и перфектно обслужване. Миналата година минах през Варна август месец....мислех да си бия инжекция против тетанус след плажа.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.