1 Февруари, 2019 12:55 1 174 4

Доналд Тръмп ще се срещне със Си Дзинпин

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

Напредък в търговските преговори между САЩ и Китай

Доналд Тръмп ще се срещне със Си Дзинпин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че скоро ще се срещне с държавния глава на Китай Си Дзинпин, съобщи „Гардиън“.

Тръмп говори по време на срещата с китайския вицепремиер Лу Хъ. Той заяви, че е оптимист за възможността двете икономики да могат да постигнат мащабно търговско споразумение.

Американският министър на финансите Стивън Мнучин и търговският представител Робърт Лайтхайзър бяха поканени на преговори в Пекин в средата на месеца. Все още не са ясни възможните дати за среща на Тръмп с Дзинпин. Президентът на САЩ обаче заяви, че е възможно да има повече от една среща.

Смята се, че китайската делегация се е съгласила да разшири вноса на американските селскостопански изделия, енергийни продукти и промишлени стоки.

Китайското правителство обяви, че счита последните преговори между двете страни за ползотворни. Отбелязва се постигането на значителен напредък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си Дзинпин

    3 0 Отговор
    Ако ми се бъркате във Венесуела, може и по-рано да се "срещнем".
  • 2 Анти седераст

    6 0 Отговор
    Единствено Китай се справя сам без еврейска помощ и диктат на тази планета. Всички останали са или в киреча или в еврейско робство. 90% добитъци.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Именно

    0 0 Отговор
    Дзинпин e на китайски Кингпин ли?