Last news in Fakti

3 Февруари, 2019 19:18 6 430 32

САЩ ще преговарят с Русия за ракетите, но...

  • сащ-
  • русия-
  • ракети

Условията на Вашингтон по Договора за ликвидиране на ракетите вече са предадени в писмен вид на Москва

САЩ ще преговарят с Русия за ракетите, но... - 1

Условията, при които САЩ ще възобновят диалога с Русия по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обхват (ДРСМО), вече са предадени в писмен вид на Москва, предава ТАСС. За това в събота официален представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом е информирал кореспондента на агенцията.

Това е отговор на молбата му да се коментират думите на президента Владимир Путин, според когото Москва ще пристъпи към преговори по ДРСМО, когато САЩ „узреят“ за това.

"Предадохме в писмен вид на Русия списък с конкретни стъпки, които може да предприеме, за да се върне към спазване на договора и да спаси ДРСМО. Само пълно и подлежащо на проверка унищожаване на руските ракети 9М729, на пускови установка и съпътстващо оборудване означава прекратяване на нарушенията от страна на Русия ", е заявил представителят на Белия дом в отговор на въпрос за готовността на Вашингтон на инициира начало на нов диалог за ДРСМО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    63 9 Отговор
    Руските ракети са най-силните и са много
  • 2 Meganoob BG

    95 8 Отговор
    Русия не е длъжна да спазва никакви договори със САЩ. Те защо не разпуснаха НАТО щом са толкова миролюбиви, при положение че такава беше спогодбата за разпускане на Варшавският договор.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НКВД

    61 5 Отговор
    Никой не може да заповядва на държава като Русия която притежва на мощния ядрен арсенал в света! Малка справка 1987г.Русия онищожава 1840 ракети с обсег 500-5500 хил. км. докато САЩ притежават тогава едва 850 раквти с малък и среден обсег! И този договор по начало е излишен, защото не е проблем на руснаците да препрограмират Балистичните на разтояние за поразяване 1000-2000-3000-5000км.!
  • 5 Borislav Popov

    63 3 Отговор
    А картофки с кисело мляко да искат ? Русия иска насреща краварите да си обират багажа и да се прибират оттатък океана .
  • 6 КГБ Териер

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "СОТКО":

    Пак ли ти бе Алф?
  • 7 Димитърд

    8 62 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Къде ги четеш тези лъжи бе зомби. Никой никога не е подписвал такъв документ или договор. Варшавският договор и сив умряха отдавна и не е нужно да ровиш в лайната . Не рискувай защото не знаеш колко много можеш да се изцапаш. България е член на най богатият клуб ЕС на едно от последните о мяста о, но сме във него. Както и факта, че сме член в най силният клуб в света НАТО. Уважавайте тези два факта, а не плюйте по тях. Дръжте се като истински българи, а не като руски слуги на една чужда държава каквато е Русия.

    Коментиран от #9, #16, #18, #25, #31

  • 8 гост

    30 2 Отговор
    Няма смисъл. Показаха, че могат да се оттеглят, неспазват и потъпкват договорите си и двете страни. Въоръжете се и разрушете света заради простотията на шепа хора. Не си взехте поука от Втората Световна. Сталин ковеше армия, Хитлер да го изпревари и ето десетки милиони жертви. Милиони съдби, осиротяли деца. Ама е това е човека и алчното му око. Господ ни създаде за да устоим на сатаната ама.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГОСТ

    40 3 Отговор
    Каквото посееш това ще жънеш. Сащ с налагането на тяхната уж демокрация не бяха предвидели че ще се появят и други международни сили и няма да са господари на света. Започнаха да се оттеглят от разни договори за да си възвърнат световното господство но с принуда хубост не става. Светът вече не е в 50 и 60те. години.
  • 11 Пунчо

    61 1 Отговор
    САЩ искат да преговарят с Русия като с нас - няма искам-не искам, скъпо - евтино купувате F16 и точка! Само че забравят с кого претоварят.
  • 12 RU Top Gans

    36 3 Отговор
    Честото на НПО германците са се отказали от покупката Ф35 Раптор!! Частито соросня
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 jforfk

    42 3 Отговор
    Значи според САЩ преговори могат да се водят като се поставят ултиматоми?! Преговори се водят между равноправни страни не може да се казва вие направете това и това пък ние тогава ще преговаряме. Докато ръководството на САЩ. От всичко най не ми е ясна позицията на европейските страни членки на НАТО. Нима не може да се разбере очевидното? Руска ракета със среден обсег НЕ МОЖЕ да достигне до нито една цел в САЩ. Обратно цяла Европа е под прицел на тези ракети. И при евентуална война кой ще пострада? Ами всяка военна база на НАТО /разбирай САЩ/ в Европа е най-нормална цел на руските ракети. А последствията ще са, меко казано, катастрофални. А САЩ точно това желае. Война в Европа. А те да броят печалбите.
  • 15 бря

    46 5 Отговор
    много бързо реагираха американците като видяха че никой няма да се церемони повече стях. Проблемът е че Путин е твърде мек, трябва до отиде при другаря Ким да го научи как с една крива ракета може да накара бай Тръмп да му се хвърля на врата като първа любовница
  • 16 Borislav Popov

    33 3 Отговор

    До коментар #7 от "Димитърд":

    През 2005 г., ученият Стивън Коен твърди, че тогава е поет ангажимент, че НАТО никога няма да се разширява на изток.....Стивън Коен е известен американски историк, специалист по СССР и Русия. Роден е през 1938 г. в щата Кентъки. ...........................Бил е съветник на президента Дж. Буш – старши.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    16 1 Отговор
    Е те руснаците дадоха достъп на целия свят без САЩ до тези ракети
    Специалисти от цял свят включително Германия, Великобритания, Австрия и Франция излязоха със заключение, че ракетите не нарушават договора.
    Ама защото не бяха пуснати чужди разрузнаватешни структури и работата стана ( може да няма доказателства, но е така защото казваме)
  • 20 Анонимен

    28 1 Отговор
    Е каква файда да сме в най-богатите клуб като сме по-бедни от Зимбабве. По добре вълк без глутница вместо помиар във КЛУБ

    Коментиран от #32

  • 21 Цар Крум

    24 1 Отговор
    В своята история международната политика на САЩ е била ,политика на Дебелата Тояга и който не си " чупи гръбнака" зле му се пише.Те създават закони в законодателството си , за да наказват другите държави по свое усмотрение, така че всичко да бъде Законно.Безцеремонно се намесват в работите на други държави, поставят ултиматуми,излизат от договорите които са подписали.Е,с Русия в този стил работите не вървят те са забравили че Русия се изправи на крака и възстанови военната си мощ, така че по кротко и без Ултиматуми. Русия е готова за преговори, но при равноправни условия и ако САЩ е загрижена за световния мир , а не за нови още по - големи печалби за монополите, да сядат на масата за преговори.Да не си въобразяват че могат да мачкат когото си поискат и да не повтарят грешките на Наполеон и Хитлер за да не се ЗАДАВЯТ.
  • 22 българин

    22 1 Отговор
    САЩ НЕ ЗНАЯТ В МОМЕНТА КОЙ ИМ Е ПО СЕРИОЗЕН ВРАГ ,КИТАЙ ИЛИ РУСИЯ,А ПЪК УСЛОВИЯ ДА ПОСТАВЯТ ЩЕ ИМ Е ТРУДНО
  • 23 нибиру

    22 1 Отговор
    Трябва повече страни за закепят руско ПВО ,
    С400,...ПАНЦЕР С1...И Т.Н. да държат САЩ на разстояние
  • 24 Голям прос

    14 0 Отговор
    И това спазване на договора за ракетите със среден обсег ще е едностранно, предполагам. Някои страни познати като световен полицай само знаят да плачат и да търсят други да им вършат работата. А не могат да участват в едно споразумение за глобалното затопляне. И какво да очакваме от такива, че мислят доброто на света ли?
  • 25 Обикновен човек

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Димитърд":

    Ес и НАТО няма да ги има след години както я няма и нациска Германия на която България също е била член в фен клуба и.
  • 26 мърморко

    3 0 Отговор
    когато се лишаваш дори за сметка на народа си и други да се правят на велики то ти си принуден да се противопоставещ .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Аааа

    12 0 Отговор
    Никакви преговори с гадните чифути !!!
  • 29 Кутията на Пандора

    0 9 Отговор
    Същината на нещата е в това , от руснаците се иска да подложат на натиск своите дружки Китай, Сев. Корея, Иран ,Индия да унищожат своите ракетни програми , които те разработват , именно с помощта на руснаците , и не са предмет на договора , когато е подписван , щото тогава никой не си е мислил , че те ще драпат за ракетни програми. А договора включва , освен унищожаване на ракетите , то и тяхното НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ - така , че до някъде ги разбирам американците.

    Коментиран от #30

  • 30 jforfk

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кутията на Пандора":

    Прочетете малко история. САЩ през 2000-2002 гадина излизат от договора ПРО. И започват да правят трети позиционен район. Бази в Румъния и Полша за "ПРО". Е да, ама поставят там контейнери Мк41 същите, дето изстрелват не само ракети СМ3/6 но и "Томахоук" със СРЕДЕН РАДИУС в нарушение на договора, от който сега искат да излязат. А колкото до Китай и Индия поставете линийка на картата и се справете с мащабите, лесно е, учи се в 5-ти клас. И ще видите веднага несъстоятелността на изявленията на САЩ. НИТО ЕДНА РАКЕТА СЪС СРЕДЕН РАДИУС, НЕЗАВИСИМО ОТ КИТАЙ, ИНДИЯ ИЛИ РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАСЕГНЕ ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ. Само остров Гуам /от Китай/ попада под прицел. И Аляска /от Камчатка/. И обратно ако САЩ разположи "Томахоук" или други - сега ги правят в Аризона - във васалните страни /страните от източна Европа, Ю.Корея и Япония/ те застрашават, както територията на Русия, така и Китай и Индия /от о. Диего Гарсия/ .
  • 31 Мммм

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Димитърд":

    Да,да се държим като българи викаш,а това че сме най-бедният и увиснал член и в двете структури,като ни точат без пари и оставаме само празна територия угодна за това, не се ли сети. Как да се гордея с това бе,Онуфриии, как питам те,като от 9 млн.,сега останахме под 6 млн.,а не след дълго с това задълбочаване на кризата ще изчезнем. Да член сме,ама спарушен и провиснал,от което не можеш да се гордееш.
  • 32 Наско

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимен":

    не се притеснявай, с това мислене ще сме помияри навсякъде. Аз не се оплаквам - имам хубава и добре платена работа, обикалям по Европа и то без да съм връзкар и на хранилка. Седнете и се образовайте, спрете с тъпото русофилство, русофобство и направете нещо полезно за себе си. Иначе с този манталитет ще сме помияри винаги и няма да ни е виновна Русия, САЩ, ЕС,.