Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 13:20 2 677 19

САЩ няма да разполагат крилати ракети в Европа

  • ракети-
  • крилати-
  • европа-
  • сащ-
  • русия-
  • андреа томпсън

САЩ нямат такива планове към този момент

САЩ няма да разполагат крилати ракети в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ не планират да разполагат крилати ракети с наземно базиране в Европа след напускането на Договора за ликвидиране на ракети със среден и малък обсег, заяви помощник държавният секретар Андреа Томпсън в интервю за Пи Би Ес.

„Няма такива планове, но мога да кажа, че следващите стъпки ще дойдат с оглед на консултации с партньори и съюзници“, коментира Томпсън. И подчерта, че Русия сама е дала старт на надпревара във въоръжаването, като е нарушила ракетния пакт.

На 2 февруари САЩ обявиха, че напускат договора, а ден по-късно това направи и Русия. Двете страни взаимно се обвиняват в нарушения на споразумението, което забранява ракетите с обсег от 500 до 5500 километра, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    7 2 Отговор
    Дано
  • 2 Tervel bitcoin

    8 1 Отговор
    Ама надали
  • 3 ГАЛЕВ

    16 6 Отговор
    САЩ НЯМА ДА РАЗПОЛАГАТ КРИЛАТИ РАКЕТИ В ЕВРОПА ЗАЩОТО ОТДАВНА ВЕЧЕ ТЕЗИ РАКЕТИ СА РАЗПОЛОЖЕНИ ТАМ.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "ГАЛЕВ":

    Браво ,разбрахме ,че си тъп.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ГАЛЕВ

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    ТЪПИЯ КАЗВА НА ПО УМНИЯ ЧЕ Е ТЪП-БРАВО ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА.СЕЛСКИ БЕК.
  • 6 ГАЛЕВ

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    КОГАТО ЧЕТЕШ НЕЩО МИСЛИ-КАКВО ИСКАМ ДА КАЖА ИЛИ АЗ ИЛИ ДРУГ.МЪРЗИ ТЕ ДА СИ ВКЛЮЧИШ МИСЛОВНИЯ ПРОЦЕС АКО ИМАШ ТАКЪВ.АЙДЕ ОТ ЗДРАВ ДА СЛЕЗЕШ И НА ПО ЗДРАВ ДА СЕ КАЧИШ.
  • 7 ГАЛЕВ

    6 5 Отговор
    ЩЕ ГО НАПИША ПО ДРУГ НАЧИН ЗА ТЪПИТЕ ПАРЧЕТА.-ТЪПИТЕ АМЕРИКАНЦИ ДЖЕНДЪРИТЕ НА ЧИЧКО СОРОС НЯМА ДА РАЗПОЛАГАТ РАКЕТИ В ЕС ЗАЩОТО ВЕЧЕ СА ГИ РАЗПОЛОЖИЛИ ТАМ.ТАКИВА ИМА И В ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ И ДОРИ В ТУРЦИЯ.ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ И НАШИТЕ ПОСЛУШКОВЦИ СА ПРЕДЛОЖИЛИ ДА РАЗПОЛОЖАТ И В БУРГАС ТАКВА РАКЕТИ.

    Коментиран от #9

  • 8 Българин

    4 8 Отговор
    Много жалко!САЩ са много мекошави с алкохолиците последно време.

    Коментиран от #11

  • 9 ссссс

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "ГАЛЕВ":

    Явно си доста на вътре в нещата и инфото ти е от първа ръка.Ще ни кажеш ли какви крилати ракети по-точно са разположени и какъв ти е източника ?

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kcaniba

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Нарщоманите са мекушави викаш
  • 12 jforfk

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ссссс":

    Ами никой не знае дали са ги разположили. Но в Румъния и Полша са разположени контейнери Мк41. И никой, освен този дето ги е поставил, НЕ ЗНАЕ какво ими в тях. Затворена кутия с определено тегло, което отново никой не знае какво ими в него. Знае се, че в контейнера влизат ТРИ вида ракети. СМ3 и СМ6 за ПВО и ПРО и "Томахоук", ракета със среден радиус на действие, ЗАБРАНЕНА ОТ ДРСМД. Та в контейнера може да има и пясък и камъни, но никой не знае какво има. Аз ако бях на мястото на американците, бих сложил в половината контейнери Томахоук, а в другата половина СМ3/6, но това си е мое мнение. Много по-важното е, че дори една проверка не е достатъчна. Презареждането става за броени часове. Дори ако проверяващите живеят в базата, все нещо може да им се случи ... я болест, я напиване, а заспиване благодарение на някой нов химикал, или просто някое подкупче. И затова за сигурност контейнерите трабва да се махнат.
  • 13 Франц Кафка

    2 3 Отговор
    Онзи ден написах , че САЩ няма и да си направи труда да докарва ракети в Европа ,а ще възобнови украинското производство , произвеждащо преди балистичните ракети на СССР .
    И ето днес :.
    Украйна започва серийно производство на далекобойните крилати ракети "Вільха": тази година постъпват на въоръжение .
    Очакваме и СС " Сатана " - 19 , с тях и Владивосток ще могат да ударят 😂

    Коментиран от #14

  • 14 Румяна Костова

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Франц Кафка":

    Айде стига,бе, а Порошенко още не се е пахвалил.И къде ще произвеждат тези страшни оръжия украинците като си нарязаха съветските заводи за желязо? Дайте подробности,как се казва заводът и къде се намира.

    Коментиран от #16

  • 15 Румяна Костова

    5 1 Отговор
    САЩ не плянираха да включват бившите съветски републики и членки те на Варшавская договор в НАТО,пък го сториха.Защо трябва да им вярваме сега и на какво основание когато обещанията им не струват и 5 стотинки ?
  • 16 Франц Кафка

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    😂😂😂
    Що за глупав въпрос ?
    Още миналата година Украйна закупи за два държавни военни свода , единият е Визар , съвременно оборудване за производство на ракети .
    А за космически ракети , Южное не е преставал да работи , даже и руснаците имат миналата година няколко изстрелвания на сателити с украински ракети .И не бъркайте Порошенко с Путин , да му пробутват анимации и той да ги показва за доказателство ..

    Коментиран от #17

  • 17 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Франц Кафка":

    А ти защо така си мислиш че Порошенко има повече сиво вещество в чутурата от Путин..? Виждал ли си някога той лично да отговаря на някоя журналистическа конференция на въпроси ,ама не режисирани..или в някакъв дебат където да покаже колко му е интелекта..? Путин го е правил не веднъж и то не пред руски журналисти. Заблуда е да твърдиш че анимациите както казваш не са реални. Защо ли не са много усмихнати катоги гледат американците тези „анимации” нещо..!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Специалист от ВВС

    0 0 Отговор
    Ако има ракети в Европа,то те са камофлажни, за сплашване и да набутат Руснаците в разходи.САЩ отдавна са си решили проблема чрез технологии в космоса.