Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 14:15 1 774 7

Ексцентричен милиардер стяга куфари за космоса

  • ричард брансън-
  • космос-
  • полет-
  • земя

Ричард Брансън планира да полети с космически кораб до лятото

Британският милиардер Ричард Брансън планира до 4-5 месеца да пътува на борда на космически кораб на компанията си "Върджин галактик", с който да премине границата между земната атмосфера и космоса, предаде Франс прес.

"Искам това да бъде направено за 50-годишнината от полета, с който човек за пръв път стъпи на Луната. Такива са плановете ни", каза той в рамките на събитие, посветено на "Върджин галактик", в Националния музей на въздухоплаването и космическите полети във Вашингтон.

"Върджин галактик" и "Блу ориджин" са двете компании, които се съревновават помежду си да изпратят пътници отвъд границата между земната атмосфера и космоса. Тези компании искат да предложат на стотици и дори хиляди пътници краткотрайни суборбитални полети, т.е. полети, които няма да ги изведат в околоземна орбита.

Въпросните мисии ще са по-краткотрайни и по-достъпни в сравнение с проекта на "Спейс Екс", който цели японски милиардер да бъде изпратен в окололунна орбита най-рано през 2023 г.

През декември м.г. "Върджин галактик" достигна границите на космоса, след като нейният космически кораб "Спейсшип-2" бе изведен до височина над 80 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    5 7 Отговор
    Нека бъдем реалисти стига с тези фантасмагории

    Коментиран от #6

  • 2 Ганьо

    5 3 Отговор
    Я па стегам "дисагите".
  • 3 Аз Варна

    5 2 Отговор
    Като им гледам доволните и екзалтирани физиономии,здраво са се напушили .Дали ще е еднопосочен полета?
  • 4 Бай хой

    2 1 Отговор
    А колко години ще е след първия полет на Гагарин в космоса? Крава бойс изостават с едни 57 години.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Експерта

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    НЕ БЕ НЕ СИ РАЗБРАЛ, НЯМА ДА ЛЕТИ ДО ЛУНАТА,А ЗА 50 ГОДИШНИНАТА ОТ ЛУНИЯ ПОЛЕТ ,ЩЕ ЛЕТИ СЪС САМОЛЕТ НА ВИСОЧИНА 80КМ НА ГРАНИЦАТА С КОСМОСА,КОЕТО Е ПРАВИЛ ВЕЧЕ
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Само забележете, че планират да направят обиколка на Луната за след 5г. макар че технологията я има. НАСА подлагат методите на многократни тестове, изисквания, уверения и какво ли още не, а искат да ни убедят, че преди 50г. са правили на 6м. по една успешна мисия?!? СпейсХ разполага с голяма и мощна ракета, имат пътническа капсула, която има потенциал за обиколка около Луната, но НАСА не им разрешават да качат хора на нея дори след като многократно зареждат МКС с провизии. Ама преди 50г. в ерата на калкулаторите са постигнали безапелационни успехи? Хайде де. Точно този отпор на НАСА подхранва съмненията на много хора, че реално постиженията са им изфабрикувани.