Last news in Fakti

9 Март, 2019 19:32 12 006 14

Разкриха голямата тайна под затвора Алкатрас

  • алкатрас-
  • затвор-
  • тайна

Затворът е бил построен върху военен лагер

Разкриха голямата тайна под затвора Алкатрас - 1
Снимка: Shutterstock

Археолози потвърдиха, че затворът Алкатрас е бил построен върху военни укрепления от времето на гражданската война в САЩ, съобщи CBS.

Археолозите са използвали лазери и радари, за да открият серия от тунели и помещения под затвора. Използвани са били исторически карти и снимки на острова.

Открити са били заровени сгради и складове за боеприпаси. Учените смятат, че затворът е бил построен върху съществуващите сгради.

Алкатрас е бил най-силно охраняваният затвор през миналия век. В него са били затваряни едни от най-известните престъпници. В момента той е туристическа атракция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биоробот

    41 9 Отговор
    Местя!
  • 2 Какво ме интересува какво има в краварни

    21 12 Отговор
    ....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 нервен

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Знам":

    Да пълен ..наблюдавам го от не малко време
  • 6 Голям Слон

    47 4 Отговор
    Тия добре, че нямат 3.000 години история. Щом събития с 200 годишна давност ги объркват...

    Коментиран от #12

  • 7 Граф Монте Христо

    23 6 Отговор
    Целия европарламент и европейската неокомуна /ЕК/ и всички които участват в управлението на ЕС заедно с нашите са за там и то много скоро....Това нещо ЕС е неокомунистическо змийско гнездо, което съсипва дребния бизнес не само у нас, но и в цяла Европа и наченките на капитализъм в България. Ако не ги вкарат в АЛкатрас, ще им пуснеме Путин с ракетите, самолетите, корабите, самолетоносачите, подводниците, космическите кораби и танковете да се ''погаври'' с тях:):)

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Rado

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Граф Монте Христо":

    Как го убива, като наблюдва България а управбяващите въвеждат контрол и вече немогат да си правят дребните далавери. Ако задължат заплатите да се плащат само по банков път бизнеса пак ще е недоволен щото ще трабва да плащат реални по-високи данъци и осигуровки. А знаешли колко бизнеси са стартирали с европейски пари, макар че има и такива, които само "усвояват" парите.
  • 10 коментар

    1 3 Отговор
    По ме интересува в Свинария да ли стоят все още землянките където са спали свинчетата на Свинария!
  • 11 бсп

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Граф Монте Христо":

    Обаче някои от нашите "'политици"' хем плюят Запада и гледат обаче да се намърдат точно там за големите пари които се дават на заплати!!!Нека отидат в федерацията им да видим да ли ще вземат такива големи заплати!Друг път ще видят много хиляди чужда валута на държавния стол в ЕС!!!
  • 12 Голям кон

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Голям Слон":

    Нищо не ги обърква с каквато и давност да е.Искат да разберат колкото се може в повече нещо за най-охранявяния затвор в света как са могли затворници да избягат от затвора, и постепенно стигат до истината!А не като в "'трудовия лагер"' Гулаг в ссср да бягат ""затворници"" които не са съгласни с методите и начините приложени за живот от властта!

    Коментиран от #13

  • 13 Голям Слон

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Голям кон":

    :-) Гражданската война е от има-няма 150 години. Те смятали, че затворът е построен върху останки от укрепления от гражданската война. Представяш ли си? Само 150 години са минали, а те вече започнали с предположенията. Своята държава не могат да оправят, тръгнали на другите демокрация и порядки да раздават

    Коментиран от #14

  • 14 бсп

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Голям Слон":

    Те държавата са си я оправили още в началото на миналия век, а ние винаги чакаме постоянно някой да ни оправя!Все едно ти чакаш някой да ти оправи семейството с десетилетия наред и чакаш ли, чакаш!!!!Чакай си!!!То така става някой да ти оправя проблемите.....чакай чакай......