Last news in Fakti

12 Март, 2019 13:35 2 777 6

И в САЩ спират да местят стрелките?

  • време-
  • стрелки-
  • сащ-
  • лятно часово-
  • доналд тръмп

Дебатите в САЩ по темата не спират

И в САЩ спират да местят стрелките? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп смята, че е добра идея лятното часово време да стане постоянно, предаде AP.

Федерален закон постановява, че лятното часово време започва в 2 часа сутринта във втората неделя на март и продължава до 2 часа сутринта в първата неделя на ноември в райони, които изрично не са се освободили от правилото. Повече от две дузини от американските щати обмислят мерки за избягване на въртенето на стрелките два пъти в годината.

Сенаторът Марко Рубио и конгресменът Върн Бюканън, и двамата от Флорида, миналата седмица внесоха предложение за превръщане на лятното часово време в постоянно за цялата страна. Докато федералният закон дава възможност на щатите да избират местното часово време за постоянно, от което са се възползвали Хавай и Аризона, обратното е забранено и изисква съответни действия на Конгреса.

Президентът Тръмп написа в Туитър, че идеята лятното часово време да стане постоянно "за мен е ОК!". През последния уикенд мнозинството американци, както всяка година преди идването на пролетта, преместиха стрелките на часовниците си с един час напред (и ще направят обратното с наближаването на зимата). Смяната на часовото време, въведена за насърчаване на икономията на енергия, стана тема за непрекъснати и страстни дебати в САЩ. Противниците на смяната на времето посочват най-вече негативните ефекти върху съня и здравето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    3 3 Отговор
    Е щом те спират и ние ще спрем послушно
  • 2 Санчо

    9 3 Отговор
    Целта на лятното часово време е да се ползва повече електроенергия. Точно когато мнозинството от хората се събуждат и започват активната си дейност през светлата част на деня, лятното часово време отново ги връща в тъмната, за да ползват осветление. Енергийна мафия, к'во да се прави?

    Коментиран от #3

  • 3 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Санчо":

    Това е напълно вярно, защото слънцето през лятото залязва по-късно и не се налага да се компенсира за осветление.
  • 4 Граф Монте Христо

    2 1 Отговор
    Тръмп ако се кандидатира още един път струва ми се местенето на стрелките ще им е най-малкия проблем...По-вероятно е постепенно да няма да има какво да се спре там за местене....
  • 5 Тик так

    3 0 Отговор
    На мен местенето на стрелките не ми пречи, но около дискусиите се видя ясно, че безумието наречено "лятно часово време" трябва да се премахне.
  • 6 УЩАНКИТЕ ЩОТ СА НАЙ ПРОСТИ

    2 0 Отговор
    МЕСТЕНЕТО ГО ПРЕКРАТИХА ОЩЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ......