Last news in Fakti

21 Март, 2019 07:05 2 325 16

Тръмп си промени мнението! Оставя 400 войници в Сирия

  • сирия-
  • войници-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • армия-
  • изтегляне

Изтеглянето няма да е пълно и окончателно

Тръмп си промени мнението! Оставя 400 войници в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп промени твърдата си позиция, че ще изтегли всички американски военнослужещи от Сирия. Държавният глава посочи, че близо 400 войници ще останат на сирийска земя, предаде „Политико”.

В края на миналата година изненадващо Доналд Тръмп обяви, че изтегля американските сили от Сирия, която от 2011 година е в гражданска война. Съюзниците на Вашингтон изразиха безпокойствието си от този ход. Макар точният брой да се пази в тайна, се смята, че над 2000 американски войници са разположени в Сирия.

„Когато аз застанах начело, нещата бяха истинска каша”, посочи държавният глава на САЩ. По думите на Тръмп джихадистката групировка „Ислямска държава” е победена. Президентът разкри, че два групи войници ще останат в две различни локации в Сирия – по 200 войници всяка.

Съюзниците на САЩ в сирийския конфликт – местните кюрдски фракции, де факто ще останат без подкрепа, ако американските сили се изтеглят. САЩ ги използваха като авангард в борбата срещу ДАЕШ. Турската армия вече обяви, че има готовност за нова офанзива в Сирия. Кюрдските милиции могат да станат мишена на турските сили, което би довело до влошаване на отношенията между натовските съюзници Анкара и Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    15 2 Отговор
    Този с всеки изминал ден доказва своята неуравновесеност,направо от където и да го погледнеш,си плаче за психо преглед,може ли нормале човек взеки ден да си сменя решенията които взел и обявил публично?

    Коментиран от #6

  • 2 СссереМ

    5 11 Отговор
    Айде русофилнята почвайте пак да квичите на умряло.
  • 3 Анти седераст

    13 4 Отговор
    Тоя смешник няма думата за нищо в евреейски САЩ. КАКВОТО НАРЕДЯТ Ротшилдите, това става. Жалко че и Русия се управлява от подобен туземец.

    Коментиран от #7

  • 4 Наблюдател

    6 4 Отговор
    Бай Дончо върти номерата на Путин. Джуджето на три пъти се обявяваше да победител и "извеждаше" руснаците от Сирия, но и досега са там.
  • 5 Минаващ

    1 2 Отговор
    Американският бойко борисов (Малките букви не са поради неграмотност...).
  • 6 Мислещ

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Е ако беше нормален, никой нямаше да го допусне до властта.
  • 7 Мислещ

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    Точно. Ама нали 99% от световното население са успешно зомбирани, разни "фили", "фоби", либерасти/комуняги и реднеци има да продължават да си врещят с обичайния хейт и овчешки възторг.
  • 8 проспектор

    1 1 Отговор
    Муриканците са егати цирка. Гнусна паплач.
  • 9 Джудже

    3 0 Отговор
    Англо-американска им работа! Ту ще се изтеглят, ту ще остават, също като ингилизите с brexit!!!
  • 10 ДДимитърдд

    2 4 Отговор
    Джуджетата трябва да си направят една партия в Русия, за лидери да си изберат гномчето Путин и Медведев. Някой другари не бива да забравят факта, че главният виновник за бедственото положение на българите е руската партия БСП. От квотите на обединените патриоти и Герб във всички нива на държавното управление влезнаха много кадри на ДС и БСП и ДПС. В държавната администрация има назначени на работа над 16 хиляди агенти на репресивната и тоталитарна ДС служба която е била на пряко подчинение на Кремъл.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 любопитен

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДДимитърдд":

    И к'во пра' йм? И по-специално ти?

    Коментиран от #12

  • 12 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "любопитен":

    Ами разкарваме ги един по един - почваме със спонсорите им. ВЕЧЕ СМЕ ЗАПОЧНАЛИ - виж кои "бизнесмани" са по арестите. Следват гергов, курна, ровч и накрая - лукоил(приватизация) и златев. Процедурата не е революционна за да не можете да се обедините. Ще падате един по един от клона...

    Коментиран от #14

  • 13 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    тръмп е пълен идиот.за два месеца вкара егати хаоса в политиката на сащ в сирия.първо реши да се маха,при което целия му щаб в сирия подде оставки,после реши да не се маха ,после пак реши да се маха,сега ще остава окончателно!!!!и за кво си пожертва целия екип тоя ненормалник?било хаос преди да се появи?????!!!!смях!!!обама начерта плана и го изпълняваше до идването на тръмп ,които само внесе хаос,но въпреки хаоса пентагона и кюрдите се справиха блестящо!
  • 14 любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Браво, възхитен съм! Сега ще се посмея малко!
  • 15 Джудже

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДДимитърдд":

    "руската партия БСП"! И тогава защо паричките и дечицата на вишето ръководство на БСП са в САЩ? Пак си прекалил с колумбийското какао!
  • 16 1944

    1 2 Отговор
    Ха.... Че смешника кога ли е имал постоянно мнение