27 Март, 2019 08:21 3 179 13

Ракетна дипломация между Израел и "Хамас"! Задава се нова война

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • ивица газа

Израелската авиация нанесе удари по цели в ивицата Газа в отговор на ново ракетно нападение

Ракетна дипломация между Израел и "Хамас"! Задава се нова война - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Израелски бойни самолети са нанесли късно вечерта удари по военни цели на Хамас в южната част на ивицата Газа, съобщи АР, като се позовава на палестински очевидци.

Нощните удари са в отговор на ракета, изстреляна от Газа, която задейства сирените за въздушно нападение в Южен Израел и накара жителите да се отправят към бомбоубежищата, преди ракетата да падне в открито пространство.

Засега няма коментар от израелските военни власти.

Ракетното нападение и ответните въздушни удари сложиха край на краткотрайното затишие, което преобладаваше през по-голямата част на днешния ден след интензивната размяна на огън предишната нощ.

Ракетна дипломация между Израел и "Хамас"! Задава се нова война

Обстрелът през границата беше провокиран от ракета, изстреляна рано в понеделник от Газа, която улучи къща в Централен Израел и рани седем души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 56789

    18 35 Отговор
    Поредната тъпа арабска провокация. Зад всичко лошо и отвратително стои политиката на Путин. Той е в дъното на арабските конфликти, пролети, лета и зими. Спекулация с религията им, подстрекаването да вярват колко е велик Аллах и как те самите са велики. Също и зад унищожението на Венецуела, една добре развита и просперираща държава, която стана жертва на великите идеи на товарищ Путин комунизмът да победи, пък и Щатите да не знаят много. Чавес, Мадуро - това са негови пионки. Комунизмът победи също както у нас преди години, хората бягат от прекрасния живот. Ха сега да видим накъде?! Защото комунистите не разбират, че пред тъпите им идеи, хитро разминаващи се с действителността, стои човекът. Хората трябва да живеят, да се чувстват добре и държавата да върви напред. А не само да гледат как да подкопаят други държави. Злоба и омраза Това са техните идеали! И чудовищна умствена недоразвитост!

    Коментиран от #5

  • 3 Borislav Popov

    9 19 Отговор
    Ех пак ще има русофилски вой като ги подпукат тарамбуките. Ама то почти всички съюзници на насрассия са мюмюни, така че ги разбирам.
  • 4 Дедо ви

    15 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ."...преди ракетата да падне в открито пространство."....Значи ракетата не е свалена от противовъздушната отбрана. Пейтриът пак се изложи!

    Коментиран от #8

  • 5 аптекаря

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "56789":

    Ти си като дамска превръзка,винаги желан и изхвърлен в коша с погнуса.

    Коментиран от #12

  • 6 ****

    3 7 Отговор
    Тези чалми са големи тъпанари,те и за това ще ги плющят.Изстрелват по една ракета и си мислят,че позтигат нещо,ако ще стрелят,да го направят както трябва,изстрелване на залп от множество ракети за да има ефект.
  • 7 КАСАПИНА

    9 9 Отговор
    Удряй чалмите евреино те само от това разбират.
  • 8 Вили

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо ви":

    Това са дребни ракети, по тях не се стреля с Пейтриът. Като нямаш никаква представа по добре не пиши.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Иво

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Вили":

    Трай в обора и не се изказвай неподготвен.

    Коментиран от #10

  • 10 Вили

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    И ти ли пишеш по инерция. Срещу малките ракети се стреля със системата Железен купол.
  • 11 Дедо ви

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Вили":

    Като е малка ракетата защо всички Мошета са тичали да се крият в бомбоубежищата? Освен това как ще разберат дали е малка или голяма по време на полета и? На радара излиза само една точка и нищо друго. Не искат да признаят, че противоракетната им отбрана е пълна нула, геврек.

    Коментиран от #13

  • 12 56789

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "аптекаря":

    Верно?! Да ти имам културата, възпитанието и мутрата! Кретенска мутра, няма отърваване от вас!
  • 13 Вили

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо ви":

    Установката на снимката е на Железен купол. Голям пакет с много ракети. Пейтриът са за срещу балистични ракети. След като се изстреля бал. ракета срещу Израел, разузнавателни спътници я засичат, определят и скоростта и посоката и предават данните на ПВО.