Last news in Fakti

28 Март, 2019 14:05 1 741 5

По европейските пътища е Дивият Запад

  • дивият запад-
  • исмаил ертуг-
  • мобилност

Исмаил Ертуг обясни подкрепата за пакет "Мобилност"

По европейските пътища е Дивият Запад - 1
Снимка: Shutterstock

В момента по европейските пътища е Дивият Запад, заяви за Дарик радио германският евродепутат Исмаил Ертуг, вносител на предложението по „Пакет Мобилност 1“ за завръщане на камионите на всеки четири седмици в страната на произход.

По думите му, най-значимият проблем е, че мощните западноевропейски транспортни компании плащат в пъти по-малко на фирми подизпълнители от държави като България. Проблем е и нелоялната конкуренция от страни извън Съюза, която е опасна и за фирмите от държавите членки от Югоизточна Европа, посочи Ертуг.

„Вашите фирми и политически лидери знаят много добре, че принципът еднакво заплащане за еднаква услуга не се прилага за вашите държави.

Вашите компании правят оферта и ако голямата транспортна компания плаща 10 евро на германски подизпълнител, тя плаща само три или четири евро на българска фирма.

И аз питам вашия министър и представителите на профсъюзите – защо приемате такава дискриминация. Защо приемате голямата германска логистична компания да ви плаща само 30 или 40 процента от това, което плаща на германска фирма.

В момента има сива зона или както казвам, по европейските пътища е Дивият Запад “, заяви Ертуг.

Той подчерта, че се опитват да структурират сектора, за да дадат на коректните компании по-добър шанс и това ще осигури равнопоставеност между всички държави в ЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шофьор

    12 3 Отговор
    Естествено, за тях си е по-добре те да взимат 10 евро, а не нищо докато нашите взимат 4 евро. Просто искат да избутат "нищото" при нас.
  • 2 qaz

    14 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: германският евродепутат Исмаил Ертуг
  • 3 Жхх ъх

    6 3 Отговор
    българите без да ги кара никой,искат сами да се унищожат!!!!!
  • 4 El Torro

    7 2 Отговор
    "И аз питам вашия министър и представителите на профсъюзите – защо приемате такава дискриминация. Защо приемате голямата германска логистична компания да ви плаща само 30 или 40 процента от това, което плаща на германска фирма." Защото това идва от невежа на тия дето искат да станат или са станали вече ЧОРБАДЖИИ. Яздят здраво де що им попадне шофьор, бифш колега и после викат " ние сме патриоти и даваме работа...другото го знаете.
  • 5 Сурдулица Srbije

    12 0 Отговор
    Германец тираджия от 10 -1. Да не говорим за Англета,белгийци,холандци! Да се приема пакта,тогава при тоя глад за шофьори, наще ще бачкат на Запад. А сега правим ,,дьмпинг'' львския пай за чорбаджията,1000 евра за тираджията дето се кьпе по бензинки и спи в камионо,ами не е честно! А шефа,ще се чуди каква Г класа да си взема,и кьде на морето да строи палат.Ами има много от тираджийте,дето ако требва и жена си,ще пуснат на чорбаджията си,само и само да е доволен,егати и робската психика,честно.