2 Април, 2019 11:25 4 742 2

Децата на убития Хашоги получили луксозни имоти

  • джамал хашоги-
  • къщи-
  • имоти-
  • убит-
  • саудитска арабия-
  • кръвнина-
  • пари

Децата на журналиста получили къщи и пари

Децата на убития Хашоги получили луксозни имоти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Децата на саудитския журналист Джамал Хашоги, убит в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, са получили като компенсация къщи на стойност няколко милиона долара и получават всеки месец хиляди долари от саудитските власти. Това пише в. "Вашингтон поуст".

Според изданието, за което пишеше Хашоги, къщите се намират в Джеда, в западната част на Саудитска Арабия, в един и същи жилищен комплекс и струват всяка една 4 милиона долара. На всяко от четирите деца се изплаща месечно сума, възлизаща на над 10 000 долара. Изданието се позовава на бивши и настоящи саудитски представители, както и на близки до семейството.

Когато процесът срещу заподозрените за убийството приключи след няколко месеца, децата на Хашоги могат да получат още по-големи суми от няколко милиона долара на човек в рамките на договорката за кръвнината. Саудитска Арабия дълго време отричаше за убийството на Хашоги, но в крайна сметка призна, че журналистът е бил убит в дипломатическата сграда в Истанбул. Рияд обаче отрича кралското семейство да е знаело за това.

Компенсациите за децата на Хашоги са били разрешени в края на 2018 г. от саудитския крал Салман. Според бивш саудитски ръководен кадър това решение било взето в рамките на признание на една "голяма несправедливост", която е била извършена, и на опит да "се поправи една грешка". Тази практика била "част от нашите традиции и нашата култура", е пояснил източникът. Преговорите за компенсациите са били водени от Халид бин Салман, брат на престолонаследника Мохамед бин Салман и посланик на Саудитска Арабия в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    22 0 Отговор
    Затваря им устата но парите не са всичко!!!
  • 2 Кактус

    0 0 Отговор
    American style!!