Last news in Fakti

29 Април, 2019 14:07 1 323 0

Обама попречил на Байдън да се кандидатира за президент

  • сащ-
  • джо байдън-
  • барак обама

Бившият президент имал по-голямо доверие в Хилари Клинтън

Обама попречил на Байдън да се кандидатира за президент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият президент на САЩ Барак Обама притиснал Джо Байдън да не се кандидатира за президент през 2016 г., съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Това е станало по време на президентската кампания през 2015 г. Байдън беше вицепрезидент на Обама в рамките на двамата му мандата.

Бившият президент обаче вярвал, че Хилари Клинтън е кандидатът с най-сериозни шансове за успех. Той на няколко пъти се опитал да разговаря с Байдън, след което изпратил своя стратег да го информира за шансовете ми, като данните не били обнадеждаващи.

През миналата седмица Байдън обяви, че ще се кандидатира за номинацията на Демократическата партия. Той обаче е призовал Обама да не обявява подкрепата си за неговата номинация. Според него е важно победителят, да получи номинацията със собствени сили.

Обама беше важна част в кампанията на Хилари Клинтън преди 4 години. Тя обаче не спечели изборите срещу Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА