Last news in Fakti

30 Април, 2019 08:38 1 092 7

САЩ пращат още 320 военни по границата с Мексико

  • мексико-
  • граница

През последните месеци хиляди мигранти са пристигнали в Мексико, предимно от Централна Америка, за да избягат от бедността и насилието у дома

САЩ пращат още 320 военни по границата с Мексико - 1

Още 320 военни праща Пентагона по границата с Мексико до края на септември. Те ще бъдат подкрепление на намиращите се вече там около 5000 военни, предаде Daily Mail.

Американското министерство на отбраната съобщи новината в понеделник.

Говорителят на Пентагона подполковник Джейми Дейвис уточни, че войските ще подпомагат транспортирането на мигранти и ще ги снабдяват с основни продукти.

През последните месеци хиляди мигранти са пристигнали в Мексико, предимно от Централна Америка, за да избягат от бедността и насилието у дома.

Американският президент Доналд Тръмп ги счита като заплаха за националната сигурност.

Тръмп предупреди по-рано, че много голям керван от над 20 000 души преминава през Мексико и нареди изпращането на армията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ядеитн

    1 0 Отговор
    Набора Тръмп, ако го оставят рахат ша опука като заяци сите емигранти. Тъй са брани държавна граница! И наште да си зимват поука и да си опичат акъля!
  • 4 outlander

    2 1 Отговор
    Българската ограда я видяхме и голям късмет, че българина едва оцелява в собствената си държава, та страната не е обект на мигрантски нашествия, което с пълна сила важи и за руслямистан, щях иначе да ви питам какво чудо щеше да е, ако България имаше поне една хилядна от благосъстоянието на Дания, за Щатите да не говорим.
  • 5 Borislav Popov

    2 3 Отговор
    Това са все бежанци от концлагера на Мъдуро.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.