Last news in Fakti

4 Май, 2019 22:00 2 201 11

Над 1000 души са починали от ебола в Конго

  • конго-
  • ебола-
  • епидемия-
  • загинали-
  • болест

Настоящата епидемия е втората най-голяма в историята

Над 1000 души са починали от ебола в Конго - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от 1000 души са починали при епидемията от ебола в Демократична република Конго, предаде DPA. Агенцията се позовава на изявление на министерството на здравеопазването на ДР Конго.

Според изявлението починалите от вируса са 1008 души, а регистрираните случаи на заболяване са 1529. Информацията за броя на починалите бе разпространена на фона на опитите на специалистите по здравни грижи да ограничат смъртоносната болест, докато се извършват нападения срещу клиниките и персонала в здравните заведения.

От СЗО заявиха, че заплахите за сигурността на медиците и на клиниките са се превърнали в основно препятствие за борбата с еболата. В източната част на ДР Конго има голям брой въоръжени групировки, по-голямата част от които се сражават помежду си за богатите природни ресурси на страната. Няколко лечебни центрове бяха опожарени, а на 19 април медикът Ричард Моузоко бе убит от въоръжени мъже.

Властите и неправителствените организации се сблъскват в ДР Конго с местно население, което се отнася с недоверие към здравните работници. Настоящата епидемия от ебола в източната част на ДР Конго е втората най-голяма в историята. Ебола е остро вирусно заболяване, което причинява треска и често води до сериозни вътрешни кръвоизливи и смърт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 I luv HTLR

    10 5 Отговор
    Как ще ги прежалим?

    Коментиран от #5

  • 2 Тъп

    18 4 Отговор
    Естествен подбор "подпомогнат" от лаборатории на демократични държави.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    5 4 Отговор
    ами като не вярват на медици - заобградете ги с войници... Да си умират в резервата докато започнат да мислят. И който тръгне да излиза - стрелба по движеща се цел.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шукри от Стлипиново

    4 0 Отговор
    A,тук нафта нема,така че помощ от Хамериканците да не чекат.
  • 7 А тея

    6 0 Отговор
    Нашите бастуни в парламента не щат бе даже и грип не хващат техното м..е д...а.
  • 8 Националист

    6 2 Отговор
    Не негрите в България!
    За 6000 години изучени от историята африканските негри не са изобретили нищо. Нито писменост, нито обработка на тъкани, нито календара, нито плуга, нито прокарване на пътища, нито железницата, нито мореплавателни съдове, нито система за изчисление, нито даже колелото. Те, както е известно, никога не са опитомявали диви животни за използването им в селското стопанство (макар че , около тях изобилства от силни и послушни животни) Единственото средство за транспортиране на товари, което им е било известно е поставянето товара на горната част на кръгловатите им глави. За да защитават жилищата те не се отдалечавали много от хижиците си, измазани с кал, за създаването на които и на далеч по надеждни укрепления е способен даже бобъра.
  • 9 Националист

    5 3 Отговор
    Мозъка на негъра е с около 112г. по-лек от мозъка на белия мъж. Това е около една чаша мозъчно вещество. Разликата е огромна! Средния РИ(рейтинг на интелигентност) на африканския негър е 70-75 точки. Това е зоната на бавно развиващите се! Не става въпрос за памет, а интелигентност! В умствено-мозъчното си развитие са назад вероятно 200-500хил. години. В УСА 80% от негрите в 8клас не знаят добре да четат и пишат. Говоря за средни величини. В Африка между 19%-40% от негрите са СПИНОЗНИ! Това, че тук таме има умни негри, не означава, че всички са. При равни условия белия човек винаги е далеч по напред! В нито едно училище по света негрите не са на едно ниво с белите по успех! В уса им дават преимущество да влизат във висши училища, защото иначе не могат да влязат. Напаст са навсякъде по света. Имам приятели, които са имали опит с негри и всички до един са си патили от тях! Да си стоят в Африка! Вижте ги на ютюба какви са примати по поведение.
  • 10 Дяца и пачки🤣

    1 2 Отговор
    Ама в Конго не си била съсетке, защото има ебола там..!?
  • 11 Националист

    0 0 Отговор
    Потърсете на тубата "Конго" и вижте какво представляват негрите. После си помислете, трябва ли ни още един расов проблем?