Last news in Fakti

6 Май, 2019 12:31 4 085 35

Тръмп нанася тежък удар по Китай

  • китай-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • стоки-
  • мита-
  • търговия

Вашингтон насочи мерника към Пекин

Тръмп нанася тежък удар по Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че митата за китайски стоки на стойност 200 милиарда долара ще бъдат увеличени от 10 май от 10 на 25 на сто, защото според него търговските преговори напредват твърде бавно, предадоха световните агенции.

"За 10 месеца Китай плащаше на САЩ мита от 25 на сто за високотехнологична продукция на стойност 50 милиарда долара и 10-процентови налози за други стоки на стойност 200 милиарда долара", допълни Тръмп, цитиран от Ройтерс.

По думите му от петък тези 10 процента ще станат 25 процента. Други стоки, доставяни от Китай за САЩ на стойност 325 милиарда долара, остават без мита, но скоро ще бъдат обложени с 25 процента, уточни американският държавен глава в Туитър. "Преговорите по търговското споразумение с Китай продължават, но напредват много бавно", подчерта президентът на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    30 13 Отговор
    Жълтурите са много притеснени много. Ще си вържат черно на малките папалюги

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    30 9 Отговор
    Аз го местя заедно с милиард и кусур китайци. Е това ще е най якото местене.
  • 4 Гост

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Булгаристанец":

    Кво говориш бе? Кви дупенета? кви години? Я кажи кви хапчета пи като стана?
  • 5 Анти седераст

    19 34 Отговор
    Китай е бъдещето на света, а не милиционерите от Русия. Тръмп и Новия световен ред го усещат много болезнено. Мисля, че още в нашето поколение САЩ ще.престанат да си развяват коня. Жалко за Русия че се управлява от милиционери с интелект на скарида. М ого жалко, защото и нас ни управляват милиционери(под външен диктат).

    Коментиран от #7, #8, #14, #25

  • 6 дааа

    45 12 Отговор
    Докато сащ съществуват хората по земята ще живеят в вечни войни и мизерия....

    Коментиран от #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 България ЕС Нато🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    17 51 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Запомни САЩ ще бъдат винаги номер Едно поради простата причина че цвета елита мозъците на човечеството работят и живеят в най голямата демокрация и свръх държава САЩ

    Коментиран от #9, #10, #11, #22

  • 9 Анти седераст

    20 8 Отговор

    До коментар #8 от "България ЕС Нато🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Много американци работят в Китай - има и осезаемо изтичане на мозъци и от Европа към Китай.

    Коментиран от #13

  • 10 Анти седераст

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "България ЕС Нато🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    След 15-20 години ти и подобните на теб седерасти първи ще пишете "България Китай 🇧🇬🇧🇬🇧🇬"
  • 11 Госあ

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "България ЕС Нато🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Това вече се промени. Европа отново се съвзе след втората световна война,от която единствен победител се оказаха най страхливите и коварни хора, плячката и човешкият потенциал ограбени след войната се сториха а китайците и индийците започват да предпочитат техните държави. За Европа и Япония, това е факт отдавна. Най тежкото се намира квалифицирана работна в Европа, конкуренцията е най голяма, защото условията са най добри.

    Коментиран от #12

  • 12 п.п.

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    *стопиха
  • 13 гост

    8 14 Отговор

    До коментар #9 от "Анти седераст":

    Да "работиш" и да създаваш и развиваш компании и технолигии доминиращи в света има разлика от небето до земята !!! Китай засега единствено е постигнал да бъде ДОСТАВЧИК на водещите американски компании , които спокойно вече могат да поръчат и на други , а скоро са развитието на изкуствения интелект и роботиката няма и да имат нужда от такива като Китай , а ще върнат високо технологичните си производства в САЩ !!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Хахаха абе братчед,ти случайно да знаеш, че един от най добрите работи е китайски ? Я погледни в големите научни статии колектива, пък било то и от американски институти и Университети. Най големият удар ще бъде, когато и последният китаец и индиец се изнесат и Си и Путин трябва да гледат в тази посока,да си върнат учените, инженерите и лекарите. Европа и Япония го направиха.

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вито

    7 13 Отговор
    Д.Тръмп се заявява,като НАЙ-ВЕЛИКИЯ американски ПРЕЗИДЕНТ,СЛЕД основоположниците на държавата Америка- Г.Вашингтон и Т.Джеферсън. Абе анти-седерасте пък и останалите, ЗАЩО преди да блъскате дивотии не попрочетете нещо от последните времена.Днес в една от страниците,-няма да я цитирам- е написано нещо което трябва да ви накара -поне- да замълчите. В момента-при този ХУЛЕН отДЕМОКРАТИ и всякакви ДРУГИ КРЕТЕНИ ПРЕЗИДЕНТ-БЕЗРАБОТИЦАТА (КОЕТО Е ОСНОВЕН КРИТЕРИЙ за битието на хората)е на НАЙ-НИСКОТО НИВО ОТ ДАЛЕЧНАТА ....1969 г....Такава безработица се постига -първо с икономически мерки и ВТОРО -ЗАПОМНЕТЕ-с отношение към хората на ДЪРЖАВАТА. А колкото до Китай.......ЗАБРАВЕТЕ за световно господство.Никога,ама НИКОГА КИТАЙ НЯМА ДА СТАНЕ ПЪРВА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА,......ЗАЩОТО ....НЕ ...Е СТРАНА НА СВОБОДНИЯ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ДУХ......повтарям и дано да го проумеете ;страна на
    СВОБОДНИЯ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ДУХ . .......Мунчо бе .....чети..!

    Коментиран от #26, #28

  • 18 веселяк

    8 1 Отговор
    Мнооо си назад брато! Аз съм взел портрет на Тръмп, нарисувал съм му ореол. Всяка вечер паля кандило пред портрета и благославяйки Го чукам чело в пода, преди сън!
  • 19 Бай Петьо каръка

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "дааа":

    САЩ без войни и грабеж ще изчезнат за няколко дни.
  • 20 Rado

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Незнам какво прави китайския робот, но съм виждал как американския робот Tesla взима сложни решения и се управлява сам и това е само началото - китаец работещ в Tesla е откраднал част от кода на софтуера на Tesla, познай какво следва - copy - paste. А робота Falcon 9, който се връща от космоса и се приземява - китайска компания прави опити да копира тази ракета. China Technologies = Copy Paste

    Коментиран от #29

  • 21 robur

    11 2 Отговор
    ха ха ха - някой да има нещо краварско у дома

    Коментиран от #23

  • 22 Рунтавият

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "България ЕС Нато🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Сащ е минало вече...Русия е Велика...Русия и Китай са бъдещето, а Сащ да върви по дяволите...Запалиха света от войни...Помияри...
  • 23 К.К.

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "robur":

    Всеки има продукт на Майкрософт и Интел, ползва GPS.
  • 24 стоян

    3 8 Отговор
    Браво за Тръмп -само той може да спре жълтурите да завладеят икономически света чрез дъмпинг
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Обикновен човек

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Вито":

    Тръмп е спасил света от ядрена война това е факт но американците са безмозъчни говеда което също е факт.
  • 27 Обикновен човек

    8 2 Отговор
    Обръщам внимание на модераторите в този сайт :на нашата планета земя Америка за България не са единствените които плащат заплати има и други легитимни начини да се изкарат пари но се иска дупе а не език!
  • 28 БРАТ МИ

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Вито":

    МНОГО АМА МНОГО СИ ПРАВ. Д. ТРЪМП Е НОМЕР 1. СЛЕД НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ КИТАЙ И ГЕРМАНИЯ ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ НА 11 И 12 МЯСТО. А ОТ 2 ДО 10 НЯМА ДА ИМА НИКОЙ. АМЕРИКА НЯМА НАСТИГАНЕ. УПРАВЛЯВА СЕ ОТ ПРЕДПРИЕМАЧ, А НЕ ОТ ЧИНОВНИК. КОГАТО БЪЛГАРИЯ УЗРЕЕ И РАЗБЕРЕ ЧЕ ЧИНОВНИК НЕМОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД. А ДО ТОГАВА БОГ ДА Я ПАЗИ ОТ ТЪПИ ПОЖАРНИКАРИ ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА.
  • 29 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Rado":

    Ами виж китайският робот. Най вероятно китаеца им го е направил софтуера на тесла, както индийците им правят всичко в силициевата долина, включително управляват и Гугъл 😂. И ти си намерил точно тесла да даваш за пример. Поне тея от Бостън да беше дал.

    Коментиран от #32

  • 30 Честито на американците

    4 3 Отговор
    Това увеличение ще го плати от джоба си редовият американски потребител. От петък китайските стоки поскъпват за него с 25%.

    Коментиран от #31

  • 31 До Честито на аме

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Честито на американците":

    ...От петък китайските стоки поскъпват за него с 25%... Глупендер нали като е по-скъпо то може и янките да си го правят. Това е целта. А митата влизат в хазната.
  • 32 Rado

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Според теб сигурно и Windows-а са го писали китайци. Не знам защо тогава китайците нямат коли като Tesla с автономно управление, ракети за многократна употреба - след време ще ги изкопират и ще се намери някой да каже, че китайците са ги изобретили.
    Силициевата долина - Intel и AMD нямат конкуренция до сега кой каза, че им правят всичко, защо не си ги правят и в тяхната страна тъкмо ще станат милиардери. Отговора, е че САЩ създава тази среда с образование, финансиране и др., до които имат равноправен достъп и установили се там хора от други националности. Като инж. Петко Динев от Казанлък, който има компания в САЩ пректираща индустриални камери без аналог за Наса, Холивуд, военни САЩ и Русия...

    Коментиран от #33

  • 33 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Rado":

    Всичко на тесла е Бош. Автономни автомобили има много. Аз пък съм фен на Фуджицу. 2011 техния суперкомпютър беше най добрият, после малко изостанаха,но сега отново работят по нов чип, който се очаква да бъде отново топ.
  • 34 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    всичко се връща вярно със закъснение както е казал и господ.
  • 35 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    САЩ държава създадена не от демократи от пристъпници пирати и убийци поробили хора от друг континент съсипали месни групи това ли е пример за подражание.