Last news in Fakti

12 Май, 2019 11:33 4 986 20

Помпео: Чакат ме тежки преговори в Русия

  • майк помпео-
  • сащ-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • цру

Основните теми ще бъдат положението във Венецуела, Сирия и Афганистан

Помпео: Чакат ме тежки преговори в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че по време на посещението си в Русия от 12 до 14 май възнамерява да обсъди положението във Венецуела, а също да опита да намери начини за сътрудничество между Вашингтон и Москва по политиката за Афганистан и Сирия, предаде ТАСС.

В публикувано снощи интервю пред CNBC Помпео отбеляза, че има много области, в които той се надява САЩ и Русия да намерят общи интереси.

"Може да не успеем. Ако не успеем да намерим общите интереси, всеки ще тръгне по свой път", каза първият дипломат на Вашингтон. Той подчерта, че докато е бил начело на ЦРУ, е имал добро сътрудничество с руснаците в борбата с тероризма, което е позволило да бъде спасен живота на граждани на САЩ и Русия.

ТАСС припомни за съобщението от сряда на руското външно министерство, според което външният министър Сергей Лавров ще обсъди в Сочи с Помпео двустранните отношения и положението във Венецуела, Сирия и Афганистан.

Говорителят на Кремъл не изключи гостът да бъде приет и от президента Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 втори секретар

    26 4 Отговор
    Майки, ние в България имаме лаф-от стара коза яре.Че май и Лавров е от тях :) Той оня кон го правеше на калинка та ще видим и теб :) !
  • 2 Borislav Popov

    5 41 Отговор
    Путин : Офффф, а мене пък какви тежки преговори ме чакат с Помпео, само аз си знам, от дърпане ушичките ми пак ще заприличат на тайвански джапанки !!

    Коментиран от #18

  • 3 Бесен Язовец

    42 4 Отговор
    Руснаците не преговарят с терористи.
  • 4 Borislav Popov

    39 5 Отговор
    В САЩ излиза интересна дописка...............................
    След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните.



    По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна история.
    “ Времето на истинските сражения беше с руснаците. Това бяха достойни сражения с достойни войници. Всичко бе истинско. Някак по мъжки.

    С вас АМЕРИКАНЦИТЕ ние имахме много общи дела, но вие бяхте страхливци и такива си останахте. Никога не сте рискували животите си.

    И по същия страхлив начин ме взехте в плен. Пуснахте 100 снаряда по селото. Избихте всички цивилни на километри разстояние. Чак после страхливо се подадохте да видите дали някой мърда. Руснаците воюваха без да се крият като плъхове.
  • 5 Borislav Popov

    27 4 Отговор
    В САЩ излиза интересна дописка.................................Шах Масуд беше ни заповядал да превземем една височина, чрез която да контролираме Панджерското дере. На височината бяха се разположили руснаците и ние с месеци не можехме да минем. Събрахме армия за тази атака за да изтласкаме руснаците. Пет дена ни трябваха за да сломим съпротивата на руснаците. И то успяхме защото им СВЪРШИХА патроните. Скъпо платихме за тази височина. От наша страна загубите бяха над 280 войника. Бяхме зли когато се качихме на височината.

    Стъпвайки на височината ние видяхме че срещу нас са воювали ПЕТ млади 18годишни ДЕЦА! Вие американци не може да си представите такава гледка. Пет войника срещу армията на Шах Масуд. Заповядахме им да се молят........................
    ........................
    .......................Те знаеха че ще ги убием. Знаете ли какво направиха тези руски деца? Изгледаха ни мълчаливо и петимата се хванаха за ръце и се прегърнаха. Бяха готови да умрат без значение как. Стояха мръсни, гладни и прегърнати. Не говореха и не плачеха. Просто стояха и чакаха смъртта си. Ние онемяхме. Такава гледка би поразила и най твърдите войници свикнали с какво ли не.
  • 6 Borislav Popov

    28 3 Отговор
    В САЩ излиза интересна дописка................................
    Въпреки че руснаците бяха избили половината ни армия, ние не знаехме какво да направим. Това бяха велики войни за нас. Те има ха чест. Не се молеха за животите си.

    Моите внуци са в Германия. Там учат, но бих искал да пораснат като тези руснаци – истински мъже. А руснаците тогава ги пуснахме. Да, имаше и не доволни от това решение на командирите, но заповед не се обсъжда от никой. Пуснахме ги с мир. Знаете ли. Руснаците тръгнаха прегърнати и НЕ СЕ ОБЪРНАХА да видят дали няма да ги застреляме в гръб! Бяха истински мъже.“
  • 7 Ненормално Нормален Язовец

    14 2 Отговор
    Загледайте се в снимката. Тя говори и показва повече от всички коментари.
  • 8 Каро спатия

    12 26 Отговор
    Руските тролове подкрепят до кръв Мадуро. По-скоро биха простили обида към Путин, но не и към Мадуро. Защо ли? Мислят си че ако Русия, която има достатъчно нефт окупира Венецуела, парите от Венецуелският нефт ще отидат за руските тролове /ТЪПО НАЛИ/?? Да ама не. Парите ще им спадат с всеки изминал ден, /ТЕ ВЕЧЕ ГО ЗНАЯТ/ защото задачата им е да ни накарат да изпитваме отвращение към САЩ, но ефекта който постигат с подкрепата на този сиганин, е симпатии към САЩ. Кутев да си смени персонала защото не работят качествено:)ЗА ТОВА ПЪК НАШИТЕ ЗАПЛАТИ ЩЕ СЕ ПОКАЧВАТ ПРОПОРЦИОНАЛНО НА СПАДА НА ВАШИТЕ, ЗАЩОТО ЗАДАЧАТА Е ДА ВИ НАПРАВИМЕ ЗА ДВЕ СТОТИНКИ И ГО ПОСТИГАМЕ:)

    Коментиран от #9, #17

  • 9 Бесен Язовец

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "Каро спатия":

    Братчет - да не си объркал статиите ???

    Коментиран от #10

  • 10 Каро спатия

    11 20 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Аз за разлика от тебе я прочетох и пише че ще водят преговори за Венецуела. Не е лошо да прочетеш и ти статията която кментираш, а не да си като руснак на 3 литра водка качил се на самолета за Мурманск, вместо за Ленинград??

    Коментиран от #13

  • 11 Боже6767

    18 2 Отговор
    Като поставяш само ултиматуми и сипеше заплахи непрекъснато какви преговори водите г-н Помпей........Няма диалог със отсрещната страна която като вас е сила......
  • 12 ДЖЕДАЙ

    22 1 Отговор
    Помпео го чакат тежки преговори в Русия, дано си е взел достатъчно вазелин!
  • 13 Цеко сифоня

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Каро спатия":

    Кое е по-смешно ? - Пиян руснак да си обърка самолета или напушен американец да тръгне със самолетоносач в обратна посока ?
  • 14 Дондел

    5 12 Отговор
    Венецуелците имат приказка (мисля,че и ние я ползваме понякога) за бог като раздавал земята и почнал във Венецуела слагал, слагал, давал и светиите са обадили " не е ли много, шефе?"; господ се усетил, че е прикалил, но нали е господ не може да си рпизнае грешката и казал: "а, това е за едни калпазани и това няма да им помогне да са добре". Нямате си на представа колко много има тази страна Венециела и като са некадърни, години наред са сменяли управата то дясна-про Америка; то лява-анти Америка и съответно идват инвестиции и строят при едните и национализират при другите. Вече никой не им се вързва.
  • 15 Грух

    10 0 Отговор
    Ей, нагла проста помпо, чака те тежък ханалнен секс в Москва !
    Руснаците ще ти порнат тлъстия гз да цъфне и да се разфърчат лна !
  • 16 Баце

    1 2 Отговор
    Дано не е нов пакт Молотов - Рибентроб.
  • 17 Румяна Костова

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Каро спатия":

    За първи път чета подобна небивалица как Русия се гласи да окупира Венецуела. Поздравления за бисера!
  • 18 Ооооф

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Той от толкова дърпане на уши направи от гетото фащ бананов слон на дървени трупчета само за пет години.
  • 19 Читател

    0 1 Отговор
    Да, така стават нещата, срещат се големите за да решат съдбата на малките. Някога Венецуела беше една от най развитите латиноамерикански държави, сега са едни от най бедните.
  • 20 сноу

    1 0 Отговор
    Споко Помпи...хич не се коси..Навеждаш се още по, отколкото на снимката , внимаваш топките ти ,да не станат по-вече от две и тичаш бързо към фърколета .По пътя не забравяй да напомниш на CNN и т.н. как здраво си скастрил Путин.