Last news in Fakti

13 Май, 2019 12:10 3 710 2

Полицията откри половин тон кетамин

  • кетамин-
  • виетнам-
  • дрога-
  • полиция-
  • тон-
  • хошимин

Луксозният наркотик е много по-скъп от другите

Полицията откри половин тон кетамин - 1
Снимка: Shutterstock

Виетнамската полиция е заловила половин тон кетамин на стойност 21 милиона долара в Хошимин, ключов транзитен център, който през последните седмици е регистрирал скок на опитите за трафик на синтетични наркотици. Трима тайвански граждани и един китаец бяха арестувани през уикенда в склад в южния град, съобщи държавния вестник "Тан Ниен" в понеделник, цитиран от БГНЕС.

Повече от 500 килограма кетамин са намерени, прикрити в машини, при операция, извършена след месеци на наблюдение. Кетаминът е докаран на сушата във Виетнам и е бил предназначен за Тайван.

Държавните медии заявиха, че лидерът на картела е получавал сухопътни пратки от Китай, но полицията не потвърждава откъде произлиза кетаминът. "Луксозният наркотик е пет пъти по-скъп от други синтетични продукти и често се консумира от богатите", обясни генерал Фам Ван Как.

Ударът срещу наркотрафикантите дойде след няколко подобни операции на полицията през последните седмици. Твърди се, че част от пратките идват от съседен Лаос. Полицията е заловила повече от тон силно пристрастяващ кристален мет - или „лед“ - и около тон кетамин в Хошимин миналия месец, арестувайки двама тайванци и един виетнамец. Виетнамската полиция заяви, че Хошимин все повече се превръща в център за наркобанди, тъй като транспортната инфраструктура се е подобрила през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мега Чеп

    1 0 Отговор
    Ела ми набии чепа с голиа си гъз.