Last news in Fakti

16 Май, 2019 13:09 1 698 3

И Доналд Тръмп-младши изгоря по руската афера

  • тръмп тауър-
  • доналд тръмп-младши-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Синът на президента на САЩ ще дава показания пред сенатска комисия през юни 

И Доналд Тръмп-младши изгоря по руската афера - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп-младши - синът на американския президент - ще бъде разпитван в средата на юни в сенатската комисия по разузнаването в рамките на нейното разследване на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., спечелени от баща му, предаде ДПА.

Решението за явяването на Тръмп-син в Сената е резултат от сделка между двете страни, съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитирайки хора, запознати с обсъжданията. Синът на президента ще бъде разпитван при закрити врата, не по-дълго от 4 часа и ще му бъдат задавани въпроси по ограничен кръг от теми, според съобщенията.

Миналата седмица стана ясно, че сенатската комисия по разузнаването е изпратила призовка до Тръмп-младши да даде показания пред нея. При предишно даване на такива показания синът на президента обясни защо е участвал в среща през юни 2016 г. в "Тръмп Тауър" с руснаци, които предложили компромат срещу демократът Хилари Клинтън - съперник на баща му в битката за Белия дом.

Сенатската комисия по разузнаването, в която мнозинство имат републиканците, може да прояви допълнителен интерес към фактите около тази среща, както и около намеренията на баща му да построи небостъргач в Москва.

И Доналд Тръмп-младши изгоря по руската афера

Според "Ню Йорк таймс" адвокатът на Тръмп-младши бил готов да изпрати протестно писмо срещу разпита на клиента му от комисията, в която, както той твърди, ще участват и много демократи - кандидати за президент в следващите избори през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.