Last news in Fakti

7 Юни, 2019 14:20 1 118 8

Тръмп: Столтенберг е най-големият ми фен

  • сащ-
  • нато-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ доволен от развитието на НАТО

Тръмп: Столтенберг е най-големият ми фен - 1
Снимка: Б ГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг напълно подкрепя неговата политика спрямо организацията, съобщи Fox News.

Тръмп участва в честванията по повод 75-та годишнина от десанта в Нормандия. Той отговори на критиците, които смятат, че международната му политика ще се окаже пълен провал.

„Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е може би най-големия ми фен. През последните години тази организация падаше надолу. Сега лети като ракета. Самият Столтенберг заяви, че тази организация можеше да я няма без мен.

В момента в НАТО има $ 100 млрд. от страни, които преди не плащаха това, което трябваше. Ние покривахме почти всички разходи на НАТО, за да подсигурим европейските държави, а това просто не е честно, защото ние реално не печелихме от това“, заяви Тръмп.

Тръмп отрече да има негативни отношения с германския канцлер Ангела Меркел, като заяви, че тя е реагирала положително на последното му искане за средствата, които страната трябва да отдели за отбрана.

Администрацията на САЩ настоява големите европейски държави да отделят договорените 2% от своя БВП за отбрана, което не се случваше през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 US идиот

    8 0 Отговор
    Аз съм още по-голям фен !

    Коментиран от #4

  • 2 Така е

    3 0 Отговор
    Не се дърпа. Квото му кажеш сушка. С една дума съгласен като Марийка о вица.
  • 3 ааа и най голям

    2 0 Отговор
    долен ляв....
  • 4 criminal

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "US идиот":

    И аз съм фен на комиците от САЩ.....
  • 5 хаахаахаххаааа

    1 0 Отговор
    Трьмпи-вие май ще се взимате сьс тоя Столтенберг бе--аресвати си се двамцата...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Docenta

    0 0 Отговор
    Тръмп е американския еквивалент на путин,хомофоб и типичен националсоциалист
  • 8 емо

    1 0 Отговор
    За съжеление светът се управлява от малоумни,идиоти ,авантюристи трагедия за цялото човечество.Както "вървят" нещата вървим към самоунищожение.