Last news in Fakti

8 Юни, 2019 14:33 16 932 30

Напрежение! Сръбска жандармерия навлезе в Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • хашим тачи-
  • каменица

Инцидентът се е случил на 31 май в отдалечени села край Каменица

Напрежение! Сръбска жандармерия навлезе в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбска жандармерия е влязла в Косово, а медиите в Албания и Прищина съобщиха тази новина като най-голямата провокация на сръбската държава!

Сръбската жандармерия продължава да провокира Косово, съобщава RTK. Медията съобщи, че екип от сръбски войници "е навлязъл 8 километра на територията на Косово в отдалечените села край Каменица".

Твърди се, че това се е случило в село Свирче, близо до Каменица, и RTK пише, че сръбските жандармери са влезли в Косово през входа "Капи", който отива до Свирче.

Както пише RTK, цитирайки източниците си, този инцидент се е случил преди няколко дни, по-точно на 31 май 2019 г. в отдалечени села на Каменица.

Те твърдят, че екип от четирима гранични служители на сръбската жандармерия е влязъл на територията на Косово, движейки се на около 8 километра през негова територия.

"Сръбската жандармерия се е придвижила през територията на Косово повече от осем километра, докато този път е около два километра по въздушната линия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 GTi

    79 7 Отговор
    Еми къде са спали резаните граничари ?

    Коментиран от #7, #14, #18

  • 3 Оня с лпня

    50 2 Отговор
    Абе това от 2008 много стара манджа претоплихте?

    Коментиран от #27

  • 4 АЛБАТРОСЧЕТА

    54 11 Отговор
    И ПУЙКИ НА ГРИЛ ! АМАН ОТ ОБРЯЗАНИ ИЗЧАДИЯ !
  • 5 На върбе

    26 101 Отговор
    Сърбите пак си го търсят изпълнявайки заповед от Кремля

    Коментиран от #8

  • 6 Бачо Киро

    72 6 Отговор
    Четирима сърби влезли в Косово и онея врещат, че цяла жандармерия влязла, рекох си 15 камиона с войници, 5 танка и 8 БТРа..... Отделно кой знае каква претоплена манджа е тази новина, но ако е вярна, албанците много добре знаят кои се движат по 4ма. Въпреки това очаквах вместо рев по медиите да пратят онея прехвалените косовски рамбовци, дето тормозят мирното население.
  • 7 Бачо Киро

    46 5 Отговор

    До коментар #2 от "GTi":

    Гледали са от далече и са си викали "тихо, белким ни подминат" явно...
  • 8 Шивашки

    36 3 Отговор

    До коментар #5 от "На върбе":

    Шием фесове по мярка.
  • 9 Ивелин

    65 10 Отговор
    Косово и метохия е сърбия
  • 10 оня

    53 5 Отговор
    То голям страх от четирима войника. :)) Много бъзливи резенки.
  • 11 Shqipëria

    13 74 Отговор
    Косово е Албания.
  • 12 ПЕНКО

    30 3 Отговор
    ШИПТЪРИТЕ СА СУПЕР !!! СКАЧАШ ВЪРХУ НЕГО ...СПИРАШ...ТОЙ СКАЧА И ТЕ НАПАДА И ПАК СЕ ПОВТАРЯ... !!! НО СРЕЩУ КУРШУМ НЕ ИЗДЪРЖАТ/ СОБСТВЕН ОПИТ / !!!!!!!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 robin

    24 4 Отговор
    На това му се вика разузнаване!След 8 дни!Бързо,като "албанска подводница",ха,ха,ха..!

    Коментиран от #16

  • 16 Aлбaнец aмa реaлиcтa

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "robin":

    Не приятел,толковa време требвa зa превод од aлбaнcки моя
  • 17 Тъжна

    25 1 Отговор
    Това няма да има край, както и конфликтът в ивицата Газа. Причината е невъзможността на двете религии да съществуват равнопоставено. От началото на 20 век до началото на 90-те год. мюсюлманите в Косово нарастват от 10 до около 40% .... и започва войната! Какво ще се случи у нас при такова съотношение? - Дали ще има мирно, съвместно съществуване!!! Вариантът е едната религия да е преобладаваща и в държавата да се спазват нейните традиции. Не става въпрос за толерантност и добри намерения, а за животински инстинкт, дълбоко заложен в нас, защото дори и социализирани, хората сме преди всичко животни - трябва да сме обградени със себеподобни. Разделението на хората, което религиите, нямащи нищо общо с вярата, налагат, води човечеството към самоунищожение.

    Коментиран от #19, #29

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 goni

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "Тъжна":

    Най-интересното е че в България няма проблем, а би трябвало да има! С нашите турци отдавна се разбираме много добре и даже ни простиха "възродителният процес"! Друг е въпроса че така сме натиснали циганите че , където и другаде да са ще има проблеми! Мдаа! Не знам защо ни харесват!:) Българин съм и мога да проследя четири поколения назад. Момчета! Така няма да стане! Трябва да се направи нещо. Е! Не знам какво!

    Коментиран от #20

  • 20 Тъжна

    23 2 Отговор

    До коментар #19 от "goni":

    Защото са малко - около 12% от населението на България. Ако са над 40%, колкото и да са добри и мирни хора, веднага ще се намери кой да ги вдигне на борба за различни права и свободи, както започва и войната в Косово.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хитър Петър

    23 0 Отговор
    За разлика от повечето тук, аз пътувам из Балканите редовно, предимно с автомобил. Трябва да се уточним първо че границите на Косово са доста условни и спорни. Например между Косово и Черна гора граничните пунктове са отдалечени на 10 километра един от друг. Тази десет километра полоса и едните и другите смятат за своя. Със Сърбия нещата не са по-различни, така че това,, влизане "на 8 километра не е нищо особено. Косоварите търсят повод да се заяждат със сърбите.
  • 23 Аз.

    13 0 Отговор
    Навлизането било в отдалечени села край Каменица. Селото Свирче в което са навлезли се намирало близо до Каменица. Иди разбери за какво иде реч.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тито

    6 2 Отговор
    Ако ми дадат ядрена ракетка изобщо ама изобщо няма да се замислям а щея пусна в центъра на косово и ще гледам как се изпаряват ислямски терористи търговци на човешки органи и наркотици , и как исчезва краварската база там
  • 26 От мухата, слон..!

    6 0 Отговор
    Все пак четирима граничари, косовки се славят със своята красота, може би са си търсили съпруги..!!!
  • 27 нервен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Оня с лпня":

    Как така
  • 28 Баце

    2 1 Отговор
    Чист фейк, от най-елементарните като за 80% от мат'ряла. В Косово е НАЙ-ГОЛЯМАТА в Европа военна база на Империята на Злото - Бондстийл, ако е имало такъв "инцидент" до сега Оранжевият Дарт Вейдър да се е провикнал в Туйтър, а войничетата с бели костюми - Трупърчета да са се размърдали. Анадъмно.
  • 29 Aлбaнец aмa реaлиcтa

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тъжна":

    прияел ,мaи много мaлко знaеш зa КОCОВО, не можеш дa определиш проблемa кaто религиозен зaтошо не е тaкъв,кaто тaкъв cе cервирa a иcтинaтa е другa,и тя е,
    Коcово винaги е билa нетaзделнa чacт нa CФРЮ.
    Aпетитите зa Коcово нaрacнaхa cъc помощa нa нaшите комуняги нa времето,и кaкво cтaнa ,докaрaхa cърпcко нacеление одкa ли не cac рaзни обещaния зa дом,обучение итн.
    Cърбите нa Коcово винaги ca биши под 5% cегa ca кaм 8-9%. но човек когaто cвиквa дa е привилеговaн (cъбите имaм предвид) трудно може дa прегълщa дa те види кaк cе рaзвивaш,и тоa е иcтинaтa другa нмa,и вcички знaем че иcтинтa боли,
    те ca учили децaтa нa лaжнa иcтория която е нямa и въпроa е кои е този cърпcки юнaк които ще излизa и ще кaже хорa ние cме ви мaмили доcегa
    caмо и caмо дa имa допълнителен бюджет итн,,,
    cъc еднa думa Коcово ме е мюcлимaнcкa държaвa и нямa дa бъд НИКОГA. Елaте и cе уверете caми.
    Aми нели утре е мaчa некa дa гледaме един мaч бaлкaнcки
    и дa дaвaмв пример че можеме дa оргaнизирaме и игрaем въф фер плей, поcле ще вдигнем нaзрaвицa рaзбирacе

    Коментиран от #30

  • 30 Тъжна

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Aлбaнец aмa реaлиcтa":

    Приятел, благодаря ти за коментара! Да ти кажа и аз какво знам за историята, пък не знам дали е лъжовна! Косово си е било на сърби и българи. В средновековието е част от първото българско царство, а през 13 век го залдадяват сърбите. По време на турското робство у нас, там живеят сърби и българи, които след Нишкото въстание 1841г. се изтеглят от областта и тогава започва заселването на албанците. През 1918г. там заселват близо половин милион албанци. Казват, че имали два девиза - "Не е истински албанец, този който няма поне 7 деца" и "Албанската майка ще победи сръбския щит". В резултат на това, от половин милион след 1945г., през 1991г. стават близо три милиона - това на сърбите не им е харесало. Това, ако не е етнически и религиозен конфликт, то какво е? Такава история знаем ние, там каква се учи? Иначе се радвам, че Косово няма да е никога мюсюлманска държава. Хайде и със здраве!