Last news in Fakti

10 Юни, 2019 13:01 1 909 11

В Алабама готвят кастрация за педофилите

  • кастрация-
  • педофил-
  • алабама

Законодателите в американския щат изготвиха закон срещу сексуалните насилници

В Алабама готвят кастрация за педофилите - 1
Снимка: Shutterstock

Законодателите в американския щат Алабама изготвиха закон за химическа кастрация на сексуалните насилници като част от присъдата им.

Според законопроекта насилниците над 21 години трябва да плащат за собствената си кастрация след освобождаването им от затвора. След примитивната забрана на абортите в Алабама, която беше въведена само преди няколко седмици, сега от този щат излиза нов закон със съмнителна етичност.

Поддържниците на новия закон твърдят, че той има за цел да намали броя на сексуалните престъпления срещу деца, чрез прилагане на тежко физическо наказание на осъдените педофили. Въпреки че законът за кастрацията е приет от законодателният орган в Алабама, той има слаби конституционни основания, смята адвокат Реймънд Джонсън.

Според него химическата кастрация е в нарушение на 8-та поправка, която осъжда „жестоките и необичайни“ наказания. Адвокатите, които са се обявили срещу законопроекта са убедени, че кастрацията отговаря на определението за „жестоко и необичайно“ наказание.

Републиканският представител на щата Алабама Стив Хърст от окръг Калхун, който е финансирал законопроекта, смята, че такъв закон е оправдан, защото педофилите „оставят белег върху едно дете за цял живот и наказанието трябва да отговаря на престъплението“.

Процедурата ще изисква от престъпниците да вземат лекарства, които да възпрепятстват сексуалното им желание. Те ще получат първата доза преди освобождаването им от затвора. Освен това те би трябвало да продължат да приемат тези лекарства – или чрез инжектиране, или орално – докато съдия не реши, че вече не е необходимо.

Според законопроекта, освободените затворници, които отказват да приемат лекарствата, ще се счита, че нарушават условията на освобождаването им ще бъдат връщани незабавно в затвора. Очаква се за лекарствата да плаща самият осъден.

Губернаторът на Алабама Кей Айви все още не е одобрил този законопроект и заяви, че той все още е в процес на разглеждане.

Стив Хърст заяви, че първоначалната идея е била за хирургическа кастрация, която би включвала физическо отстраняване на тестисите на осъдения, но в опит да бъдат по-хуманни, инициаторите на законопроекта са решили да я заменят с химическа кастрация.

Лечението, наред с други неща, „намалява, потиска или блокира производството на тестостерон, хормони или други химикали в тялото на човек”, което законодателите в подкрепа на законопроекта вярват, че ще попречат на осъдените педофили да действат по сексуалните си нужди. Към днешна дата няма конкретни проучвания или данни в подкрепа на идеята, че кастрацията пречи на изнасилвачите да повтарят престъпленията си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммм

    16 5 Отговор
    Една адекватна постьпка в тази кочина САЩ...-а останалите 50 щата кога зе приемат такьв закон??? Или Алабама ще си остане единствена с този проекто закон---забележете-това все още е проект...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Bubbles

    17 4 Отговор
    А за гейовете кога?

    Коментиран от #8

  • 4 Сталин е бил прав

    12 2 Отговор
    Разстрел...
  • 5 Citizen X

    5 1 Отговор
    Трябва и кастрация на главата да им се прави, с гелотина за по-бързо.
  • 6 И у нас има нужда

    16 1 Отговор
    Всичкото сиган, дето се води самотна майка и смуче допълнително кинти от нас, работещите, трябва да им направят ДНК тестове на децата и на мъжките от махалите, родителите да ги осъдят да връщат парите с принудителен труд, мъжете за кастрация, че даже и циганките та повече да.не се развъждат. Ама няма я тая държава и политици, които да защитят българина и българското семейство.

    Коментиран от #7

  • 7 Циганьор

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "И у нас има нужда":

    Какво "българско семейство" бе безплодник? Къде се чуло и видяло българи да създават семейства и правят деца...

    Коментиран от #9

  • 8 Румяна Илчева

    0 11 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    Слушай какво бе, г-н Интелект. За разлика от педофилите и повечето хетеро, гейовете са влюбчиви и грижовни хора и в никакъв случай не са насилници, докато всеки 5-ти хетеро е склонен на насилие, така че не ми се прави на много интересен
  • 9 И у нас има нужда

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Циганьор":

    А кой ви издържа, бе гнидо? Марсианците ли работят и плащат данъци в България или българите. Утре като няма български деца да работят, твоите чавета от къде ще имат пари за помощи да си гледат своите чавета? Само принудителен труд в лагери може да ви оправи вас по махалите. А за ядене - бой.
  • 10 Кико

    4 2 Отговор
    Да станем, Алабама ура-ура-ура!
  • 11 незнайко

    1 1 Отговор
    Педофили кастрация а ДЖЕНДЪРИ КАКВО ??? Тъпа нация е това
    САЩ !!!