Last news in Fakti

20 Юни, 2019 15:37 1 405 14

Предизборна паника завладява американците

  • сащ-
  • избори-
  • доналд тръмп

Зад океана се тревожат от възможността за чужда намеса в президентския вот 

Предизборна паника завладява американците - 1
Снимка: Shutterstock

Мнозинството от американците се притесняват, че чуждо правителство може да се намеси по някакъв начин в президентските избори в САЩ през 2020 г. - чрез подправяне на изборните резултати, чрез кражба на информация или чрез влияние върху кандидатите и върху мнението на избирателите. Това сочи проучване, проведено от Асошиейтед прес, съвместно с Центъра за изследване на общественото мнение при Чикагския университет.

Проучването констатира, че привържениците на Демократическата партия хранят далеч повече и в по-голяма степен такива опасения, но и те, и републиканците споделят поне някакви опасения от намеса.

Анкетираните били запитани как се отнасят към опитите на други държави да влияят върху изхода на изборите в САЩ по някой от следните 4 метода: въздействие върху използваните при гласуването системи, влияние върху мнението на избирателите за кандидатите и върху самите кандидати, а също и кражбите на информация от политиците или партиите. Във всеки от 4-те случая от 47 до 50 на сто от анкетираните казали, че изпитват много дълбоко безпокойство относно тази възможност. От 28 до 30 на сто отговорили, че са притеснени в известна степен. От 12 до 24 процента казали, че това почти или никак не ги вълнува.

При обобщение на данните 63 процента от анкетираните изказали дълбоко безпокойство относно възможността да бъде използван поне един от посочените методи за намеса в изборите. Социолозите констатирали, че демократите се отнасят към този проблем значително по-сериозно, отколкото републиканците.

38% от участниците в допитването заявили, че одобряват начина, по който президентът Доналд Тръмп изпълнява своите задължения. На противоположното мнение били 60 процента.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 еееее най после

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    хаххахах
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 El chochone

    1 6 Отговор
    СЛАВА НАСАЩ,СЛАВА УКРАИНЕ

    Коментиран от #5

  • 5 ПУТИН

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "El chochone":

    СЛАВА хаха! ;)
  • 6 Високата маса

    3 0 Отговор
    на еврейския интернационал,ще реши кой да бъде
  • 7 Цанко

    3 0 Отговор
    Бай доню започна кампанията : - "Ако искате да приключите с тази корумпирана система веднъж завинаги, елате на 3 ноември и гласувайте, гласувайте, гласувайте" ??!! Как да го разбираме това ? Нали той е президента в момента ? ............."Ние ще продължим да правим Америка отново велика и после наистина ще запазим Америка велика" ????...Какво ще рече това "отново велика" ? Значи ли че сега не е ??!!....................."Нашата страна напредва, процъфтява, сега е в пълен растеж, лети към нови невероятни върхове"......."Целият свят завижда на нашата икономика, която е може би най-добрата икономика в историята на страната ни" ??!! ......Въй а ние си мислехме че досега все а върха са били !!!................"ЦЕЛИЯТ СВЯТ НИ ЗАВИЖДА, ЩЕ ЗАПАЗИМ АМЕРИКА ВЕЛИКА И ЩЕ СТЪПИМ НА МАРС"??!!! ...Във ,въй, въй , а на Луната кога?
  • 8 Иван

    2 0 Отговор
    Пак едни и същи статии по едни и същи опорки! Пълен бълвоч.

    Коментиран от #12

  • 9 Румяна Костова

    2 0 Отговор
    Две години се тревожиха, че руснаците са се намесили в изборите им. В оставащите пък също 2 години до новите избори отново ще се измъчват в авто страх дали отново дългата ръка на Кремъл няма да им посегне!
  • 10 Факт

    0 0 Отговор
    Само бате Бойко никонй освен Иванчева не може да го бие на избори!
  • 11 Фактолог

    3 0 Отговор
    Дори вчера един американец се събудил – руснак. Сега тече разяснителна кампания, всеки който се почувстна руснак, веднага да се яви в най близкия психиатричен дом за оказване на спешна американска помощ!!! ... А аз се чудех защо някои тук във форума се чувстват толкова яростни американци. Били са на психиатрична помощ.
  • 12 ???

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Какво Ти пука, пишеш коментари и това е? Да става диалог,някакъв.
  • 13 ема

    1 0 Отговор
    Може би малцина знаят, че американската нация една от най-тъпите нации (тех.прогрес е от единични личности и същото време от целият свят "купуват "способни,надарени специалисти) сега още повече ги затъпиха с намеса на чуждите държави в " демократичните" им избори.
  • 14 maria claus

    0 0 Отговор
    Добър ден - моите хора в България
    МОЯТА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА КАК ПОЛУЧАВА КРЕДИТ ЗА КУПУВАНЕ НА КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ИНЖЕНЕРНА КРЕДИТНА КОМПАНИЯ, КАТО ИЗПОЛЗВА КОМПАНИЯТА ЗА КРЕДИТИ НА JOSE LUIS.
    [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
    Казвам се (Мария), аз съм от Стара Загора в България, търся истинска заемна компания през последните 5 месеца, за да си купя къща в София, имам само няколко измами, които ме направиха за да им се доверя и в края на деня, те взеха парите ми, без да дават нищо в замяна, цялата ми надежда беше загубена, аз се обърках и разочаровах, никога не съм искал да имам нещо общо с кредитни компании в интернет, така че отидох да взема назаем пари от приятел, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това
    познава кредитна компания, която може да ми помогне с всякакви суми по кредита
    необходима от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто е получила
    заем от тях, тя ме насочи как да кандидатства за заем, аз го направих
    точно както ми каза, кандидатствах с тях на имейл: ([email protected]), никога не съм вярвал, но се опитах и ​​най-голямата ми изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам,
    Аз съм щастлив и богат отново и аз благодаря на Бог за този заем
    подобни фирми все още съществуват по тези измами навсякъде,
    Моля, аз съветвам всички там, които се нуждаят от заема им имейл
    ([email protected]) те никога няма да ви провалят и
    Животът ви ще се промени, както и моят. Скоро се свържете с (jose