Last news in Fakti

21 Юни, 2019 12:37 3 449 13

Тръмп предупредил Иран за атаката

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иран

Той изпратил съобщение през Оман

Тръмп предупредил Иран за атаката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил съобщение до Иран през Оман за предстоящи военни удари. Това заявиха ирански официални лица, цитирани от Ройтерс.

По-рано излязоха информации, че Тръмп е разпоредил военни удари срещу Иран. В последствие той е променил заповедите си.

„В своето съобщение Тръмп заяви, че е против каквато и да е война с Иран. Той изрази желание за разговори с иранските представители по различни въпроси и даде кратък срок за отговор. Иранският отговор беше, че аятолах Али Хаменей трябва да вземе решение. Той трябваше да каже своята позиция“, заяви иранския представител.

Според второ официално лице на оманският представител е било заявено, че иранският лидер е против всякакви разговори, но че ще получи съобщението. Било е отправено съобщение, че при евентуално нападение ще има последствия за целия регион и международно положение.

Напрежението между двете страни се обтегна, след като Иран свали американски дрон. Иран настоява, че това е станало в нейното въздушно пространство, докато според САЩ инцидентът е бил над международни води.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос ?

    40 5 Отговор
    Господин ТРЪМП луд ли е или просто се прави на невменяем ?

    Коментиран от #5

  • 2 Факт

    34 4 Отговор
    Сащ искат само конфликти защото друго не могат да правят ......
  • 3 ****

    23 3 Отговор
    Този само лае като пудел пред уличен пес,днес казва едно,а утре съвсем друго.
  • 4 ****

    18 2 Отговор
    Този и за СК говореше какви ли небивалици,че ще има шок и ужас какъвто света не е виждал,и накрая какво стана,омекна като сурова наденица на слънце,моли се на ким за среща.
  • 5 Реалист

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос ?":

    Стига му се вързвахте на тоя паток - създава проблем, блъфира до последно, после "спасява ситуацията" т.е. явява се в ролята на "спасителя" и обяснява на всички че ако не е бил той, "проблема" е нямало да се реши... Янките НИКОГА не са имали толкова слаб политически президент. Дори Обама с неговата нерешителност имаше по-добри и компетентни съветници в които се вслушваше. За съжаление се пригответе да го траете още 4 години - много е удобен за ред некс и бизнесмените с дебели портфейли. джуджето правилно се е ориентирал - от всички кандидати, патока е най-слаб (лично мнение)...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    10 1 Отговор
    Излага се много чичо Дони.... Котките и врабчетата ще му се смеят!
  • 8 Май

    3 2 Отговор
    халката му хлопа!Алашик.....
  • 9 добро куче

    3 2 Отговор
    лошо куче на което си му избил няколко зъба
  • 10 СТРАННО

    6 3 Отговор
    ИНТЕРЕСНА ДАТА ЗА НАПАДЕНИЕ Е ИЗБРАЛ ТРЪМП - 21-22 ЮНИ - нападението на ФАШИСТКА Германия срещу СССР. Когато ФАШИСТКА АМЕРИКА със самолетите е атакувала ВЕЛИКА ПЕРСИЯ в слушалките на ФАШИСТКИТЕ ПИЛОТИ е прозвучала песента "Вставай страна огромная"

    Осрани и опикани от страх американските ФАШИСТИ се върнали обратно в базите си. С песента "Вставай страна огромная" поздравявам победителита в тази война - ВЕЛИКАТА ПЕРСИЙСКА ИМПЕРИЯ!!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тръмп

    0 1 Отговор
    Другия път ще е без предупреждение!!!:):):)
  • 13 гост

    2 1 Отговор
    Срока на годност на американските ядрени оръжия е към края си,а те нямат ресурсите да ги въстановят в близките 30години...Това ги депресира и озлобява допълнително...