Last news in Fakti

21 Юни, 2019 15:44 1 566 7

240 души са били ранени при сблъсъците в Тбилиси

  • тбилиси-
  • протести-
  • ранени-
  • грузия-
  • русия

Голяма част от тях са хоспитализирани

240 души са били ранени при сблъсъците в Тбилиси - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двеста и четиридесет души са били ранени в протестите в Грузия, прераснали през изминалата нощ в сблъсъци с органите на реда, предаде DPA, като се позова на грузинския заместник-министър на здравеопазването Заза Бохуа. Над 110 от ранените са в болници, уточни той.

Протестите бяха породени от визита на делегация от Русия. Протестиращите опитаха да атакуват парламента и поискаха оставката на неговия председател Иракли Кобахидзе. Заради протестите президентката на Грузия Саломе Зурабишвили прекрати визитата си в Беларус, а Кобахидзе - посещението си в Азербайджан.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи днес протестите в Грузия като "русофобска провокация" и каза, че това поражда безпокойството на Русия. Гневът беше предизвикан заради това, че руски депутат изнесе реч на руски език в грузинския парламент. Президентката на Грузия определи Русия като страна "агресор и окупатор".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    9 4 Отговор
    Песков го бил определил като провокация, е гаси и наглеца ! Първо, ей така по братски и по православните канони им взеха Осетия и Абхазия, а после отишли на сред Тбилиси, в самия парламент, да им проповядват православие. Тоест, не грузинците са отишли в Москва да ги учат на православие, а руснаците са отишли в Тбилиси да се правят на умни. Та, кой е провокатор ? Между другото, председатела на парламента, Иракли Кобахидзе, който до колкото разбирам е прорускки настроен и именно той е поканил руските парламентьори в Грузия, днес е подал отставката си, с други думи изгонили са го !

    Коментиран от #4

  • 3 Сарматиан

    9 8 Отговор
    Не харесвам Кремъл, но Грузия сама предизвика окупацията на Южна Осетия. Американците ги използваха като опитни мишки за да видят каква ще бъде реакцията на Русия при един конфликт. Грузинците тръгнаха като аслани после плакаха като насрани.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сарматиан":

    Виж ся, територията на малка Грузия е колкото 2 средни, руски области, но на руснаците им се видя, че е много голяма и решиха да им отрежат малео от земицата им и този номер го скроиха на страна, чийто народ, по време на ВСВ, рамо до рамо с руснаците и другите съветски народи са се сражавали срещу немските окупанти и грузинците са дали най много жертви във войната, от кавказките републики. Айде да речем, България, руснаците я наказаха, като и отнеха част от територията и я подариха на сърбите и на другите съседни страни, за дет сме били съюзници с германците. А Грузия за какво я наказаха ? Само за това, че посмя съвсем леко да обърне поглед на запад, към ЕС и САЩ, веднага грузинците, се превърнаха в най лютите врагове на Русия.
  • 6 България над всичко

    3 1 Отговор
    Има една интересна случка с Николай 1-ви.При посещение в Грузия стенописи в една Грузинска церква не му харесали.......след това Руския управител заповядал да се заличат.За какво православие говорим?Та половин Русия са мюсолмани.Само Сърбите и Гърциъе наричат Русия"Православни братя",защото са се облажили най-много за сметка на нас
  • 7 Хрониките на Евразия

    4 2 Отговор
    Грузинците достойно отговориха на православната - чекистка провокация !
    А ние ръцете целувахме на патриарх Кирил , когато унижаваше България и нейният президент ...!