Last news in Fakti

7 Юли, 2019 08:00 3 010 35

Хиляди протестираха в Германия в подкрепа на мигрантите

  • мигранти-
  • протест

Организаторите на проявите призоваха германските градове да участват повече в приема на спасените в морето бежанци

Хиляди протестираха в Германия в подкрепа на мигрантите - 1
Снимка: EPA

Хиляди протестиращи излязоха по улиците в Германия, за да изразят солидарност с мигрантите, опитващи да прекосяват Средиземно море, и екипажите на спасителни плавателни съдове.

Сьорен Мойе, член на екипажа на кораба "Сий уоч-3", призова германските градове да участват повече в приема на спасените в морето бежанци.

„Средиземно море сега е най-опасната граница в света”, каза Мойе пред множеството, събрало се в северния германски град Олденбург.

Протести на организацията „Зебрюке” ("Морски мост") имаше и в Берлин и Хамбург, където според полицията в акцията са участвали 3000 души.

Общо протести е имало в стотина германски града с участието на над 30 000 души, предаде Франс прес, като се позова на организаторите. Според тях в Берлин са се събрали 8000 души, а в Хамбург - 4000.

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер призова днес в писмо италианския си колега Матео Салвини да отвори пристанищата.

„Не можем да бъдем отговорни за корабите със спасени хора, които седмици наред се носят из Средиземно море, защото не могат да намерят пристанище”, пише Зеехофер в писмото си и призовава за европейско решение.

„Затова Ви призовавам да преразгледате позицията си на отказ от отваряне на италианските пристанища”, допълни той.

Заради общата европейска отговорност „и общите ни християнски ценности” не трябва да има никакво значение от коя организация са били спасени мигрантите в Средиземно море, откъде е екипажът и под какъв флаг плава съответният кораб, заяви германският вътрешен министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    89 5 Отговор
    На германците най им харесва да лапат черни п.шки

    Коментиран от #23

  • 2 Ггггг

    77 0 Отговор
    Пълна шега. 30 000 казват да, а стотици хиляди - не. Но властта е сляпа за многото и тича първа преди малкото. Честита демокрация.

    Коментиран от #6, #10, #29

  • 3 Boxer

    72 3 Отговор
    Да им пратим Факултету, Столипиново и Максудата.

    Коментиран от #31

  • 4 Анти милиционер

    51 0 Отговор
    Както казва философът Шопенхауер - "интелектът беше нещото, което срещах най-рядко из хората в този живот".
  • 5 Меркел

    31 0 Отговор
    имаше и в Берлин и Хамбург, където според полицията в акцията са участвали 3000 души.......Според тях в Берлин са се събрали 8000 души, а в Хамбург - 4000.
    ...ПОСЛЕДНО?!?!
  • 6 Хаджи хаджи Българин

    46 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ггггг":

    Представи си брат едно село от 1000 жители и да излезе един от тях на мегдана и да започне да демонстрира подкрепа за пришълците! Каква ще е реакцията на останалите му съселяни? И така в 10хил град да излязат 10, на 100хил град 100 и тнн! Берлин 3.644.826 жители! Дали останалите въобще са разбрали за какво става въпрос?
  • 7 Кондор

    69 2 Отговор
    Когато 3000 души излязат в подкрепа на,, мигрантите,, медиите вдигат шум до небето, но когато 300000 излязат на митинг срещу мигрантите и престъпленията им, тогава това се неглижира и омаловажава 😁😁

    Коментиран от #30

  • 8 Общите ни християнски ценности

    31 1 Отговор
    тоя не знае какво му се пише в мюсюлманските ценности! Ако знаеше щеше да потопи корабите, за да си намерят пристанище!
  • 9 Опа

    36 0 Отговор
    В либия да акостират или мароко! Има лесно какво се чудят,но за жалост всичи търтей в днешно време се продават за пари. На тези неправителствени организаций им е платено за това!

    Коментиран от #35

  • 10 Ужас

    41 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ггггг":

    Казва му се медийно затъмнение! Жалки западняци! Предадоха ценностите си! Вместо да стимулират хората да имат по 5 деца, те вкараха маймуните да им работят!! Същото е положението и при нас и в цяла европа!!!
  • 11 толерастията е вредна

    41 1 Отговор
    Гейзерът на толерастията Германистан отново изригна ! Малцинствео от 30 хил. мекотели определят съдбата и унищожението на милиони в цяла Европа ! Безумие !
  • 12 Румяна Костова

    32 1 Отговор
    На изборите за Евро парламент Зелената партия в Германия събра значително количество гласове. За онези, които не знаят, тази партия е За увеличаване квотите за емигранти. Не би било изненада и ако тя е била една от съорганизатирите на този протест. В Германия има много заблудени хора, дори и сред богатите. Нашумя неотдавна случаят когато немски милионер пуснал в дома си сирийски бежанец, който бил уж от адаптираите. Той си намерил другар палестинец, с който заедно убили немеца и задигнали от сейфа му 250 000 Евро,с които планирали да си купят скъпи коли и изобщо да си поживеят.
  • 13 Сух

    28 0 Отговор
    Като видиш немец с надпис на английски, и кво да си помислиш

    Коментиран от #24

  • 14 Дориан Попа

    31 0 Отговор
    Някой си призовал някого за нещо. Не, мерси. Италия е суверенна държава. Още повече, че икономиката на Италия изпитва затруднения, а тези ще я обременят повече. Нека отидат в Германия да са грижа на великата германска икономика. А и ми е неприятно шваби да нареждат на други как стоели нещата и какво трябвало да се направи. Никой не иска да бъде повлечен към дъното за трети път. Този път нека германският кораб потъна сам.
  • 15 КЛЮКАР

    23 1 Отговор
    В Германия също има пристанища. Да си ги карат там.
  • 16 Румяна Костова

    22 1 Отговор
    Какви ни ги разправя немският министър на вътрешните работи, че корабите с емигранти не могат да намерят пристанище?! Да вземат да се върнат там откъдето са тръгнали Министърът по-добре да насочи енергията си в работата на своето министерство по проблемите, които възникват с престъпността на емигрантите. Салвини е мъжага, някак ще се оправи и без неговите либерално - джендърски съвети.
  • 17 Ачо

    17 0 Отговор
    Италианците да ги качват на рейсовете и направо при бабата.
  • 18 сноу

    15 0 Отговор
    Едва ли има нормален човек по света който може да схване цялото безумие ,кретенизъм и направо чист идиотизъм на доскоро смятаните за велики евролидери.Това е все едно да се качиш на кораб а капитана му трудно схваща какъв му е курса и е пределно ясно че накрая в скалите.Впрочем и при избора на новите началници дори и на баба Пена от село и стана ясно че това няма нищо общо с т.н. Мукрация с която и надуха главата а си беше чиста далавера.Впрочем преди години като говорех с германци те все не схващаха значението на тая дума ,та сега да им е честита.
  • 19 aboo

    5 18 Отговор
    ако ви е страх от мигранти вземете си чукалата и в азия че се неядохте на европари , и вие сте мигранти дошли тука като диваци и после покръстени като помаците
  • 20 Гледач

    12 1 Отговор
    А ИМИГРАНТИ ОТ ИНДИЯ КОГА ЗАМАНАВАТ В ГЕРМАНИЯ
  • 21 Гледач

    20 1 Отговор
    А НАШИТЕ МИГРАНТИ ОТ ИНДИЯ КОГА ЗАМАНАВАТ В ГЕРМАНИЯ ?? ?САМО 1 МИЛИОН
  • 22 Италиано

    17 0 Отговор
    Значи германците пак ги канят като през 2015.
    Това означава "майната му на закона, майната им на италианците", разрешаваме им да прекосяват границите на останалите държави когато си поискат и откъдето си поискат, защото Германия го кани с добре дошли!
    Що за наглост? Що за погазване на законите на цяла Европа? И то заради евентуалната евтина работна ръка... ако някой изобщо мисли да работи от тези търтеи.
    Да ги връщат обратно на африканския бряг! Какво значи спасени?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Баба Вуна

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сух":

    НПО! НПО НПО защо ли си така добро!
  • 25 Йевем ти швабску пичку

    9 0 Отговор
    Да им пратим малко африканци от балканите. Еднопосочно и без документи
  • 26 Бачо Киро

    17 0 Отговор
    Че кво толкова има да изразяват солидарност? Подписват декларация за един или повече мигранти, вземат си ги у тях и се грижат за тях. Готово. Както беше едно време ако искат някой да дойде на гости. Маймуните така и така не работят и няма да работят, защо държавата да ги издържа, съответно всички останали, които нямат зор? Отива, подписва декларация, пращат и там 1-2-3-4-10 мангала и си ги гледа. Ама когато е на нейния гръб като тая патка на снимката, тогава кво правим, а? Кога хОя е в нейния задник и излиза от нейния джоб, колко солидарност ще и е останала?

    Коментиран от #32

  • 27 Басии му и безочието

    16 1 Отговор
    Значи въпросният немски кораб под холандски флаг с арестуваната в италия германка с раста капитанката за напред ако възобновят функционирането на кораба то трябва да разтоварва маймуните спасени пт средиземно море не на италианския бряг, а в холандия и северна германия. Все едно утре бедстващи маймуни удавници спасени от германка да идва да ги разтоварва в гърция или в бургас. От де на къде ? Да си ги карат у тях си.
  • 28 Станислав

    12 0 Отговор
    Мен германците ще ме приемат ли, да тръгвам и аз? Или искат само тъмнокожи мигранти?
  • 29 Станислав

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ггггг":

    Много е просто! Да приемат тези мигранти германците, като са толкова загрижени! Аз ако тръгна да мигрирам към Германия - мене няма да ме пуснат просто така, камо ли пък и издръжка да ми плащат!
  • 30 ЗайоБайо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кондор":

    Тогава това са нео наци радикалисти и т.н.
  • 31 Ром ама кубински

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer":

    Егати и лицемерието за мигранти от Африка и Азия може,а за мигранти от Европа(Столипиново,Факултетаи т.н.) не може.
  • 32 Логика

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бачо Киро":

    А, те само протестират и призовават,а друг трябва да плаща.
  • 33 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ВЛЕЗТЕ ИМ В "ПОЛОЖЕНИЕТО" : БАЩИ И МАЙКИ -НА ЛЕКО ТЛЪСТИ ,ПЪПЧИВИ И ЖЪЛТОКОСМЕСТИ МОМИЧЕТА /ФЛЕГМИ/ ,КОИТО ГЕРМАНСКИТЕ МОМЧЕТА НЕ ПОЖЕЛАВАТ ...И ИДВАТ " СПАСИТЕЛИТЕ " МИГРАНТИ И ЦИГ.АНИ ОТ БГ И НЕ ИМ ПУКА... И ГЕПВАТ ;ВЛАЧАТ ;ИЗЧУКВАТ ДЪЩЕРИТЕ ИМ И /ТУК ТАМЕ АБОРТ/ И ВЕЧЕ СА ОТВОРЕНИ ЖЕНИ ----КАК ДА НЕ ГИ ПОДКРЕПЯШ МИГРАНТИТЕ !?!?
  • 34 Patriot

    7 2 Отговор
    Ами да отиват в Сирия,Ирак,Афганистан и Либия и там на място да им помагат,защо трябва да идват имигранти в Европа?Аз съм категорично против да се местят към Европа.
  • 35 Педант

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Опа":

    По същество си прав, но се пише "търтеИ", "оргатизациИ" и т. н. НЯМА българска дума, която в мтожествено число за завършва с Й.