Last news in Fakti

12 Юли, 2019 09:31 1 672 1

Осуетиха опит за военен преврат в Судан

  • судан-
  • преврат-
  • военни

Армията е успяла да осуети опита

Осуетиха опит за военен преврат в Судан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Опит за държавен преврат е бил осуетен в Судан. Това заяви представител на военния съвет, управляващ африканската страна от падането от власт на Омар Башир през април, предаде AFP.

"Офицери, войници и членове на националните разузнавателни служби опитаха да извършат преврат", заяви Джамал Омар в обръщение, излъчено пряко по телевизията.

"Армията успя да осуети опита", каза той и добави, че са арестувани 16 души. Не става ясно кога е бил извършен този опит за преврат.

Това съобщение бе направено в момент, когато се провеждаше среща между представители на военния съвет и на опозицията в Хартум за финализиране на условията на споразумение за преход във властта.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.