Last news in Fakti

18 Юли, 2019 10:20 1 886 9

Разследват кампанията на Доналд Тръмп

  • сащ-
  • разследване-
  • доналд тръмп

Разследването се води от прокуратурата в Ню Йорк

Разследват кампанията на Доналд Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Прокуратурата в Ню Йорк приключи разследването за нарушението на правилата на финансирането на предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Ню Йорк Таймс.

Съдия Уилям Пули нареди да бъдат оповестени редица разследващи за претърсването на дома на бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен. Според него е важно всеки американец да може да провери материалите.

Той обяви, че официално разследването вече е приключило. Това обаче не значи, че прокуратурата няма да подаде официални обвинения срещу организацията на Тръмп и неговите сътрудници. Евентуален процес може да засенчи кампанията за преизбиране на президента.

Прокуратурата е инициирала проверка за евентуални нарушения от страна на комисията за откриване на корупция. Агенцията планира да провери цената на нейното откриване през 2017 г, Прокурорите се интересували от финансите и гостите на откриването.

Самият Майкъл Коен вече бе осъден на 3 години затвор за редица нарушения, сред които и укриване на данъци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключапя

    5 0 Отговор
    Пък уж победителите не ги съдят!

    Коментиран от #3

  • 2 толерантен

    4 1 Отговор
    Светът е голям и соросоидта дебне отвсякъде.
  • 3 HR ът

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ключапя":

    Е, някой път победителите се скарат кой е по-правилния.
  • 4 Morgoth

    3 1 Отговор
    Готвят му шапката за следващите избори. Като наближат ще му спретнат едно дело в което няма да има никакво значение дали ще го осъдят или не - важното ще бъде точно преди изборите да се шуми, че Тръмп е нарушил правилата и евентуално да бъдат отблъснати част от избирателите му.
  • 5 111

    2 0 Отговор
    Всеки луд с номера си.
  • 6 Смехурко

    1 0 Отговор
    Путин си забравил ушанката в предизборния щаб на Тръмп!
  • 7 Логика

    1 0 Отговор
    Тръмп почти си изкарва мандата и "демократи" и "либерали" така и не могат да го атакуват аргументирано по същество. Вместо това: кой му помогнал да спечели изборите; какво казал преди 10 години; кая се оплаква, че била изнасилена от президента преди 25 години. Най-смешно е обвинението, че бил срещу нелегалните имигранти, т.е. искал да прилага закона. И затова го обвиняват?!... Ами тези "либерали" и "демократи", защо толкова години не премахнаха визите за нас и други страни от ЕС? Или те подкрепят нелегалното, а не законното?!... При такива политически противници Тръмп май не е далеч от втори мандат....
  • 8 Красо

    1 0 Отговор
    Като дойде време руските хакери ще му помогнат.Те са като Борисов и Дуган щяха да се съдят пък в сараите заедно пият чай и пъдят.
  • 9 Красо

    0 0 Отговор
    Като дойде време руските хакери ще му помогнат.Те са като Борисов и Дуган щяха да се съдят пък в сараите заедно пият чай и пъдрят.