Last news in Fakti

11 Август, 2019 20:50 1 225 2

Косово избра дата за избори

  • косово-
  • избори-
  • хашим тачи

Вотът ще се проведе през септември

Косово избра дата за избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Следващите избори в Косово ще се проведат през последната седмица на септември, съобщи B92.

Новината беше обявена от приближени до кабинета. Очаква се изборите да се проведат на 29.09.19. Това ще бъде обявено след сесия на косовския парламент на 22.08. Тогава ще бъде взето и решение за разпускане на законодателната власт.

Това се наложи, след като премиерът Рамуш Харадинай се оттегли от поста си. Той взе решението, след като беше призован да даде показания пред международния съд.

Президентът Хашим Тачи вече свика на разговори лидерите на основните партии. Управляващите партии и опозициите са се съгласили на предсрочни избори.

Скоро трябва да бъде обявена и датата на изборите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    3 2 Отговор
    ХАШИМ ТАЧИ-Змията кога ще застане пред Международния съд?КОГА........
  • 2 UCK

    0 0 Отговор
    дано спечели албин курти