Last news in Fakti

24 Август, 2019 13:08 3 536 25

Тръмп не се шегува! Вдигна митата за Китай

  • китай-
  • стоки-
  • мита-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • война-
  • търговия

Вашингтон отговори на Пекин

Тръмп не се шегува! Вдигна митата за Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че внасяни от Китай продукти, за които беше определено да бъдат обложени с 10-процентни мита от 1 септември, ще бъдат обложени с 15 процента, предаде AP.

Тръмп обяви още, че считано от 1 октомври, стоки и продукти, които в момента са с 25 процента мито, ще бъдат облагани с 30 процента.

Изявлението на президента на САЩ беше направено, след като Пекин обяви, че ще наложи нови мита от 5 процента и 10 процента на американски продукти на стойност 75 милиарда долара. През последните месеци се стигна до търговска война между Вашингтон и Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fasf

    28 6 Отговор
    ... Че кога Тръмп се е шегувал?!?
  • 2 стоян

    34 33 Отговор
    Браво за Тъмп =никой друг досега не се опита спре китайската инвазия =Заради китайците в България фалираха половината малки фирми с промишлено производство

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Акълчо

    36 20 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    ...и китайците са ти виновни...хахаха

    Коментиран от #6

  • 4 Госあ

    10 24 Отговор
    Ще настане отново време разделно ! Разумните хора не могат да съжителстват с неандерталци. Колкото по бързо се сложи разграничителна линия, толкова по добре. Европа отново има ключова роля към кои ще застане. Затова хората трябва да гласуват леви правителства, както го правят в цяла Северна Европа, Белгия, Испания, Франция и отчасти в Германия. Проблема в момента е, че начело на Германия са лакомници. Китай,ЕС, Япония и Канада трябва да покажат единство и сила срещу неандерталците от Северна Америка. Руският народ не е алчен и предполагам от самосебе си ще се отърве от агресията на управляващите.
  • 5 ****

    16 12 Отговор
    Чак сега фермерите от обора ще го закъсат много яко,те пак го бяха закъсали но все пак продаваха в Китай,а сега край.Русия овеличава площите от соя,и други култури които Китай купуваше от обора,и ще има много фалирали и задлъжнели фермери към банките.

    Коментиран от #24

  • 6 стоян

    18 10 Отговор

    До коментар #3 от "Акълчо":

    До 3 ком =Чул ли си думата дъмпинг =Явно не си =Да продаваш нещо много по евтино, отколкото ти е струвало производството му- Е това правеха китайците -докато ликвидират цели отрасли с ниските си цени и завладеят пазари

    Коментиран от #8

  • 7 ПЕНКО

    3 6 Отговор
    ДА НАДУВАШ И ДА СЕ НАДУВАШ !!! СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО И НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ !!! ЗА ДА РЕАНИМИРАШ ИКОНОМИКАТА -НОВИ КРИЛАТИ РАКЕТИ- ЗА 5-ТИ ПЪТ !!! ПРАВОСЪДИЕТО ,ОБАЧЕ, Е ВЪРХА !!!
  • 8 Госあ

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "стоян":

    Това се отнася само до малките - нестабилни, предлагащи продукти със съмнително качество на изключително високи цени. Освен печалбите си от раздуването на цените, тези паразити акумулират печалби също и за сметка на заплащането на работниците и укриването на доходи в офшорки и неплащането на данъци. Така че този натиск върху малкият и среден бизнес е един много полезен процес.
  • 9 Иван Царски

    10 7 Отговор
    И кого наказва с тези мита?Стоките които се внасят от Китай обикновенно са в ПЪТИ по евтини от еквивалентни стоки произведени в Америка обяснимо заради огромната разлика в стандартите на заплащане на тези страни,та и 50% мита да сложи-от времето на пътя на коприната до ден днешен стоките си идват от Китай,само Американския потребител ще ги купува на по скъпи цени!Струва ми се ,че с хаотичните си действия Тръмп сам си оаква пътечката водеща към избирането за втори мандат!

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Бесен Язовец

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Иван Царски":

    Ти като си толкова умен и пресметлив, сигурно си много по богат от глупавия Трамп, дет си бил оаквал пътеките, нали ?? Само дет не моа са сетя, на коя държава си Цар, а и не съм чувал за милиардера Иван ??

    Коментиран от #17

  • 11 Гледач

    11 6 Отговор
    КИТАЙ не ни е виновен.На България е виновен ЗАПАДА. От там ни УНИЩОЖИХА ФИРМИТЕ. Приватизираха заводите и ги затвориха.После ВКАРАХА ХИПЕРМАРКЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ. Което уби българския бизнес и производство на плодове и зеленчуци. ЗА ТОВА КИТАЙ НЕ НИ Е ВИНОВЕН
  • 12 Boxer 3.0

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Ако аз можех да печатам хартиики, а цял Китай да ми работи, не бих се отказал доброволно от тоя "бизнес". Не разбирам защо американците искат дя я развалят тая далавера. Сега американците ще трябва сами да си шият дънките, да си происвеждат колите и компютрите - ужас! Тръмп обещаваше повече работа за американците. Аз не бих гласувал за него!

    Коментиран от #15

  • 13 !!!!!!!!!!

    9 4 Отговор
    Тръмп прекали ужасно и методите му нагрубо изнудване са напълно безперспективни и няма как да не получат световен отговор! Търговската война няма как да си остане само търговска! Затова вече дрънкат оръжие на всякъде по света...америка няма да е фърст!!!!!.....
  • 14 стоян

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Иван Царски":

    До 9 ком Как кого наказва -много ясно е че са китайците -защото към Виетнам и съседните му стани в Азия няма такива мита =И американските фирми ще изнесат там производствата си

    Коментиран от #16

  • 15 стоян

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "Boxer 3.0":

    До 12 ком Глупав коментар от твоя страна - Тия дънки играчки и тъй нататък =само в Китай ли ги произвеждат =Цяла Азия и латинска Америка чакат да произвеждат и продават в богатия САЩ за долари =НЕ за рубли

    Коментиран от #18

  • 16 ****

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    А това пренасяне на фирмите от една страна в друга,знаеш ли колко ще им струва,и фали ще им е изгоно това?А митата които вдига тъпака,ще ги плащат амер.потребители,и така ще се ускапят стоките.
  • 17 Ввв

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Ейй тъпир,Тръмп има милиардите заради баща си!!

    Коментиран от #20

  • 18 Boxer 3.0

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян":

    Емъ ривът, че им било евтино от Китай. За скъпу всеки ше им го произведе. Последно, какво искат да им произвеждат скъпо или евтино? Няма угодия ;)

    Коментиран от #22

  • 19 Госあ

    0 2 Отговор
    Крайно време е да проумеете, индустрията се движи от гиганти. Малките са смачкани и това е за добро.
  • 20 Бесен Язовец

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Ввв":

    Тъпир е на тейку ти, синът му, а аз съм Бесния Язовец и съм най големия трън в очите на руските подлоги като теб !

    Коментиран от #21

  • 21 Eee

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Само СССР👍
  • 22 Бай Яни

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Boxer 3.0":

    Какво ти увира от износ и търговия гвавата ти ве примат. Знаете ли изобщо кой ги плаща тези мита, и къде отиват тези пари. Ама че сте неугамотени нещастници. На всеки 100 долара 35/40 цента отиват директно в държавната хазна. Досега ККП и правителството парично подпомага всички фирми в Китай. На фирмите фносители няма да се отрази много самото увеличение, защото държавата ги поема тези разходи за митата и превоза. От 5 години се занимаваме с внос на китаисни стоки чрез WISH и АЛИ БАБА. НА 50%ТИ ПОЕМАТ транспортните разходи и си заплащат те митата. И как няма да продавам с 60%по евтино от останалите. От цялата герлотия която вдигат пак САЩ са си напичалба и далавера. Да му мислят селяните който работят без пари почти в Китай.

    Коментиран от #23

  • 23 Boxer 3.0

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Яни":

    Примат, е доста убедителен аргумент, подсилва значително твоята позиция и общо взето с това се изчерпваш. А, по темата : Дисбалансът е с едни + 700 милиарда на година внос от Китай за щатите. Сега ще трябва или сами да си ги произвеждат тези стоки, или да се договорят с някой друг. Доста преговори им предстоят. Като казвам че идва криза , такива като тебе, ми пишат минуси...
  • 24 помнещ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    Пише се Увеличава
  • 25 Бъз

    1 0 Отговор
    Увеличават митата . Стоките поскъпват. Хазната се пълни.
    И кой плаща високите цени?
    Братя американци дупе да ви е яко.
    Тръмпи от акцизи на горивата можеш да печелиш повече.