Last news in Fakti

2 Септември, 2019 07:17 5 586 8

Страшна буря връхлетя Бахамите

  • дориан-
  • буря-
  • бахамите-
  • сащ

Ураганни ветрове и обилни валежи

Страшна буря връхлетя Бахамите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Националният център по ураганите на САЩ заяви, че ураганът Дориан е достигнал Бахамските острови, предадоха американските медии. Ураганът преобърна автомобили, отнесе покриви на къщи и събори електрически стълбове на Бахамите.

Бурята от пета категория е достигнала сушата при Елбоу Кей на островите Абако. Хората в района са били призовани незабавно да си намерят убежище. Очаква се окото на бавно придвижващата се буря да достигне остров Гранд Бахама, предизвиквайки "катастрофални условия", обяви американският център по ураганите. Би Би Си посочи, че чудовищната буря може да е животозастрашаваща.

Бурята се движи на запад, но се очаква да завие на север и да мине покрай бреговете на САЩ през следващите дни. Американският президент Доналд Тръмп каза, че щатите Флорида, Джорджия, Южна Каролина и Северна Каролина трябва да продължат своите приготовления за бурята. Дориан е най-силната буря в съвременната история, която връхлита северозападната част на Бахамите и се очаква два дни да залива островите с поройни дъждове, високи вълни и опустошителни ветрове, отбелязва „Ройтерс“.

Ураганът връхлетя островите Абако с ветрове със скорост 285 км/ч и пориви, достигащи 322 км/ч.
Милиони хора от Флорида до Северна Каролина следят дали бурята ще заобиколи американското крайбрежие и както се прогнозира, ще завие на север към Атлантическия океан. Части от Флорида бяха евакуирани, преди ураганът да се насочи към САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бедствието САЩ

    6 9 Отговор
    Краварите пак експериментират с ХАРП.

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И така

    9 3 Отговор
    Щом Дончо си джитка на голф значи няма нищо притеснително,всичко се знае предварително ,че бурята "изведнъж"ще завие у десно.А и неговите приятели строителни предприемачи нема да чакат с празни ръце я.Голема далавера се върти около бедствията на хората.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Яшко

    10 2 Отговор
    Само това да се чува, дай боже само такива новини да се чуват малко им е на краварите, бог забавя ама не забравя
  • 7 Borislav Popov

    1 7 Отговор
    Руските подлоги негодуват, те очакваха урагана да връхлети и разруши проклетата Америка, но той гадния не ръчи да им направи кефа и връхлетя само Бахама - Мама.
  • 8 Ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бедствието САЩ":

    Явно им се изплаща.......