Last news in Fakti

8 Септември, 2019 10:16 1 587 5

Тръмп отмени тайна среща

  • доналд тръмп

Причината е нападение на талибаните в четвъртък в Кабул

Тръмп отмени тайна среща - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени насрочени за днес разговори с талибаните и афганистанския президент Ашраф Гани, предадоха агенциите.

В публикация в Туитър Тръмп съобщи, че за днес в резиденцията Кемп Дейвид са били планирани тайни срещи поотделно с важни командири на талибаните и Гани, но те няма да се състоят, а мирните преговори с талибаните се преустановяват.

Причината е нападение на талибаните в четвъртък в Кабул, при което загинаха 12 души, включително американски военнослужещ.

"За съжаление, за да си създадат някакви измамни лостове за въздействие, те (талибаните) признаха за нападение в Кабул, при което загина един от нашите прекрасни войници, както и още 11 души", заяви президентът на САЩ.

"Незабавно отмених срещата и се отказах от мирните преговори (между страните, в които САЩ взеха участие)", добави Тръмп. "Що за хора ще убият толкова много (хора) с цел, както изглежда, да засилят преговорните си позиции?", попита той риторично.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Даниел

    9 1 Отговор
    Искаме ли да знаем преди това колко тайни срещи е имало? Бизнеса трябва да върви!
  • 3 Странно

    6 1 Отговор
    Какво е тайното на тази среща след като дори ние четем за нея?Вероятно района е щял да бъде охраняван от хора на чиито якета има надпис ТАЕН АГЕНТ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.