Last news in Fakti

9 Септември, 2019 09:46 2 008 5

„Хизбула“ свали израелски дрон

  • хизбула-
  • израел-
  • дрон-
  • ливан

Дронът е в ръцете на „Хизбула“

„Хизбула“ свали израелски дрон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ливанската шиитска групировка „Хизбула“ обяви, че е свалила израелски дрон, когато той пресичал границата с Ливан.

Бойците на „Хизбула“ свалиха с „необходимите оръжия израелски дрон в момента, когато той пресичаше палестинско-ливанската граница в посока на селището Рамие" в южен Ливан, се посочва в комюнике на групировката.

"Дронът беше свален извън селището и се намира в ръцете на „Хизбула", се добавя в съобщението. Безпилотният летателен апарат е в ръцете на бойци на групировката.

Израелските въоръжени сили потвърдиха, че техен дрон е „паднал в южната част на Ливан по време на рутинна операция“, предаде „Дейли Сабах“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилски паразит

    18 6 Отговор
    Урааааааааааааааа, долу чифутите аллаах акбар
  • 2 1234

    22 3 Отговор
    Ко ши рече туй рутинна операция?Значи за тях нарушаването на граници и неспазването им, погазването на международното право е рутина.А после претендират за спазването на международното право и че никой няма право да нарушава израелската граница.Двоен стандарт му викат на това.Както им отърва ,за тях няма закони а за останалите има.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дориан

    7 4 Отговор
    Аз предлагам и Иран да проведе няколко рутинни операции между тел авив и Йерусалим, а пък всяка синагога да бъде превърната в джамия
  • 5 генерал Матис

    7 0 Отговор
    Поне 18 души са загинали при бомбардировката на "неизвестни", но вероятно израелски, самолети срещу позиции на про-иранските милиции и Хизбула в град Ал Букамал в Сирия