12 Септември, 2019 14:35 2 112 12

Нетаняху се закани да започне нова война

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • война-
  • ивицата газа

Израел има готовност за удари по Газа

Нетаняху се закани да започне нова война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продължаващите изстрелвания на ракети от ивицата Газа срещу Израел правят неизбежна поредната война срещу екстремистите в крайбрежния палестински анклав. Това заяви днес израелският премиер Бенямин Нетаняху, с което отново завладя челните заглавия на медиите броени дни преди парламентарните избори в страната, предаде AP.

Нетаняху разкри, че Израел е в напреднал стадий на подготовка на планове за удари по Газа и добави, че той ще реши кое е оптималното време за офанзивата, като се има предвид нежеланието или неспособността на лидерите на управляващото радикално движение Хамас в Газа да спрат ракетните атаки.

Израелският премиер е подложен на остри критики, че не успява да даде суров отговор на ракетния обстрел на Хамас, който принуждава жителите на южните части на Израел често да бягат към бомбоубежищата. Самият Нетаняху бе отведен по спешност от бодигардовете си от предизборен митинг във вторник, след като палестински екстремисти изстреляха ракети към района, където се намираше той.

"Аз не тръгвам на война, докато тя не е последното неизбежно средство, и не рискувам живота на нашите войници и граждани само за да спечеля аплодисменти, - каза премиерът в интервю за радио Кан Решет Бет. - Но ние вероятно няма да имаме друг избор, освен да започнем голяма офанзива, война срещу силите на терора в Газа." "Няма за започна (тази война) дори и минута, преди да сме готови, и ние сега се готвим за една "различна война", отбеляза Нетаняху малко преди да отлети за Русия за блиц-среща с президента Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дориан

    30 4 Отговор
    Ислямът беше радикален? Мюсюлманите бяха опасни? Ислямското влияние е страшно? Обаче в Израел всичко живо е на крак да воюва. Израелските управляващи заплашват с оръжие и война. Израел нарушава границите на съседните си страни. Израел провежда операции в чужди страни в разрез с международното право.

    Коментиран от #10

  • 2 ПЕНКО

    17 2 Отговор
    В ИЗРАЕЛ СЕ ГОВОРИ ЗА АНЕКСИЯ И ВОЙНА ,КОГАТО ИМАТ ВЪТРЕШНИ ПРОБЛЕМИ И КРИЗИ !!! КАКВА ИМ Е ПРИНУДАТА ДНЕС ??????
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Брей

    9 2 Отговор
    Чифутите на сапун фа
  • 5 Факт

    3 5 Отговор
    У БГ освен явни руски шпиони други няма!

    Коментиран от #11

  • 6 Кой68

    3 1 Отговор
    То като се замисли човек-някои бяха прави за някои неща......Откъде толкова хъс з проливане на кръв?Казват "богоизбран народ"били,аз вече изобщо невярвам на това?По скоро прокълнат...
  • 7 Бате

    0 0 Отговор
    Бате тези там никога няма да се разберат.
  • 8 шоп

    3 0 Отговор
    Абе нали еврейте се хвалят, че са най-ителигентната нация? Еми аз като прост шоп задавам въпроса - колко години им трябват за да се разберат с палестинците - 100 години , 200 години или 50000 години????????
  • 9 Лили Иванова

    0 3 Отговор
    Монголоидните славянски катуни кога ще върнат Крим на Украйна
  • 10 Мосад

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дориан":

    Ти луд ли си, падаш от Марс ли или просто си палестинец?
  • 11 Мосад

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Няма по-толерантна нация от евреите. Исус Христос е евреин! Ако милиони араби лягат и става с една мечта да унищожат Израел и всекидневно ги обстрелват и то само по цивилни обекти, друг с потенциала на евреите и техните приятели досега щеше да е приключил този кофликт... за няколко часа. Незабравяйте шестдневната война, с цялата арабска сган!

    Коментиран от #12

  • 12 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мосад":

    Ливан 2006. Слез на земята. Пуцаха по населението... При всичката бомбардировка има няма 100 от 12000!! катюши са уцелили и няма и 5 бойци на хезбола... Въобще трагична работа. Прехвалената Меркава 4 и тя гореше кат вестник... Та а полека с хвалбите.