Last news in Fakti

13 Септември, 2019 06:02 1 648 5

Юнкер критикува Фон дер Лайен

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • жан - клод юнкер

Той не харесва новия ресор в ЕС

Юнкер критикува Фон дер Лайен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер разкритикува решението за създаването на ресор „Съхраняване на европейския начин на живот“, съобщи Политико.

Новосъздаденият ресор беше обявен от екипа на новизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. Той вече срещна сериозна съпротива от европейските представители.

Според някои групи в името на новия ресор има крайнодесни елементи, Юнкер заяви, че той може да се тълкува като насочен срещу мигрантите в Европа.

„Не ми харесва идеята, че европейският начин на живот се противопоставя на миграцията. Приемането на идващите от далеч е част от европейския начин на живот. Това означава обединение на таланти и енергии. Ние уважаваме другите“, заяви Юнкер.

Вече има призиви към Фон дер Лайен да промени името на ресора. В момента това се обсъжда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде де

    7 0 Отговор
    Ишиаса е бита карта.Да си взема пребогатата пенсия която ще му отпусне ЦК на ЕК /от нашите пари/и да си рупа на яслата.
  • 2 глух съм

    3 1 Отговор
    Разкритикува Фон - кой ???
  • 3 Eleonora

    2 0 Отговор
    "....може да се тълкува като насочен срещу мигрантите в Европа." Нека изрично да се поясни, че този ресор не е насочен срещу мигрантите, а именно за запазване на европейския начин на живот, и всичко е ок! Защо все трябва да се навеждаме пред другите. Ами с тази мега преувеличена, фалшива толерантност и стимулиране на хомосексуализма и джендър идеологията в Европа, мигрантите, не може, а ТЪЛКУВАТ Европа и европейците като тотално опедер@....и. И от тази лоша репутация Юнкер не е притеснен!?!?
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Тази рукола още ли не е увяхнал. Човек който няма деца, мисли за задника си. Няма и ценности.... Мигрантите да си ги взима у тях
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.