4 Октомври, 2019 08:59 2 185 23

Русия към Куба: Винаги може да разчитате на нас

  • куба-
  • русия-
  • подкрепа-
  • дмитрий медведев

Куба е важен за Русия икономически партньор

Русия към Куба: Винаги може да разчитате на нас - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският премиер Дмитрий Медведев обеща на Куба, че винаги може да разчита на подкрепата на Русия. Той направи това по време на визита в островна страна, преживяваща криза с горивата, свързана с американските санкции, предаде AFP.

"Куба е важен за Русия икономически партньор в Латинска Америка", каза Медведев. "С президента Мигел Диас-Канел решихме да засилим нашето стратегическо сътрудничество", допълни той и представи серия от сключени споразумения в областта на науката, митата, ядрената медицина и железопътния отрасъл.

От своя страна Диас-Канел обяви, че ще посети Москва в края на месеца за среща с руския си колега Владимир Путин. Руският премиер се срещна и с Раул Кастро, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дежурната руска пропаганда

    14 38 Отговор
    Ако искаш бедност, винаги разчитай на Русия..

    Коментиран от #5, #12, #17, #21

  • 2 El boko

    23 10 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!:)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 GTI

    24 9 Отговор

    До коментар #1 от "Дежурната руска пропаганда":

    Защото ние пък за 30 г. с Сащ така забогатяхме че въобще никой не избяга от България и въобще не ни изнесоха каквото можаха техни и чужди фирми с помощта на родни предатели ! Ти луд ли си че пишеш такива коментари или наистина сте на заплата към някой ? Голямо плюене по Русия , ок , но поне да бяхме на нивото на стандарт като Чехия поне когато плюете а , то какво , хем насран , хем голям вашата работа ...

    Коментиран от #9, #15, #18

  • 6 Путкин

    8 13 Отговор
    Винаги можете да разчитате на нас - пари нема действайте !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шопо

    8 15 Отговор

    До коментар #5 от "GTI":

    А ти виж колко са им средните заплати на тия, дето са с Русия. Евразийския Съюз - Беларус. Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. И им виж цените. Па тогава приказвай.

    Коментиран от #10

  • 10 GTI

    15 6 Отговор

    До коментар #9 от "Шопо":

    Специално за Казахстан не говори ами се поограмоти като пишеш и пак ви казвам на всички плюещи когато коментирате вижте първо къде сме ние и какво ни е положението , стандарт и т.н. че е не смешно ами жалко и наистина потвърждава че има хора на заплата само да плюят , цирк

    Коментиран от #11

  • 11 Само Мрънкачи

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "GTI":

    Сельо, хвани се и работи! Който е кадърен и работи, изкарва кинти и в България и си живее добре!
  • 12 Бай Коко

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дежурната руска пропаганда":

    Този коментар може да го направи само крадлив олигарх.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пикасо

    3 1 Отговор
    По този начин вече към България нито Русия нито Америка ще се обърнат.
  • 15 00000014

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "GTI":

    Това са наистина дежурни плюещи същества без достойнство. Продават се на Козяк за долари -- слуги са. Но кубинците не искат да бъдат слуги и затова крадците от САЩ им налагат санкции. Плюнката го знае, но си изпълнява слугинските задължения.
  • 16 ЪРП

    5 2 Отговор
    ЗАРАДИ УМОПОМРЪЧЕНИТЕ ТРИБУКВЕНИ СВЕТОВНИ АГРЕСОРИ Е НА ПЪТ ДА СЕ ЗАФОРМИ "КУБИНСКА КРИЗА 2".........И ТО СЪВСЕМ СКОРО
  • 17 Цанко

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дежурната руска пропаганда":

    Я сравни покупателната способност тук и в Русия. Сравни цените на горивата , водата , ел енергията. Средната работна заплата е без значение. У нас като е 1230 лева - колко човека я получават ?

    Коментиран от #19

  • 18 Знаещ

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "GTI":

    Ми я кажи кога сме имали повече от сега бе другарю?А причината да сме все още с най-малки възможности в ЕС е, че все още сме в ръцете на скапалата Русия.Лукойл не плаща данъци и няма никаква конкуренция у нас, Нефтохим е руски, Булгаргаз е руски, Булгартабак е руски, ВЕИ са руски, телекомите са руски и така 40% от икономиката ни.
    А в Казахстан минималната заплата е $57.
  • 19 Знаещ

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Цанко":

    Като споменаваш горивата кажи, защо братска Рашка говняшка ни продава най-скъпо и Лукойл не плаща данъци като едновременно с това у нас акциза за горивата е на възможния минимум та да може алкохолиците да влачат допълнително.А средната заплата трябва да си тотален непрокопсаник да не я вземаш.Дори тези, които са официално на минималната реално на ръка получават поне още толкова и взимат средната.Знаеш ли коя година съм се водил на 220лв, а съм получавал 4-5 пъти повече реално?Тази статистика е такава точно заради вашите хора червени милионери с фирми, които пестят осигуровки.
  • 20 Наблюдателен

    1 0 Отговор
    Който се е хванал с тези не е прокопсал.
  • 21 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дежурната руска пропаганда":

    Опълченците на Шипка са искали бедност.
  • 22 един от всички

    4 1 Отговор
    Ние,когато бяхме с Русия ,постоянно растяхме (като икономика),и според доклада на ООН за Индекса на Човешкото развитие (Human developmen index report) ot 1987 g ,Bylgariq e na 27-мо място в света.Всеки може да го прочете. Но за жалост,след 1989 г. до днес все спад отбелязваме,и сме вече след 65-то място. Най-голям спад,т.е. най-стръмна ни е кривата след 2007 г. Т.е. след влизането ни в ЕС. Всеки може да ги чете,докладите са публикувани и общодостъпни. Русия мисля,че беше към 45-то място -чувствително по-добре са от нас (за първи път в историята,руснаците станаха с по-висок жизнен стандарт от българите),а в последните години,Казахстан също ни изпревари (също за първи път в историята си,станаха по-добре от нас).В последните години,Куба върви нагоре,а не като нас надолу. И още нещо любопитно- България и Куба са две държави с еднаква територия,и от 60-та година,България и Куба имаха еднакво население,на всяко преброяване -у нас растеше,и там растеше -и така до 1988 г. -ние вече станахме 9 млн. -и Куба също бяха станали 9 млн. След промените,ние започнахме да пропадаме,и днес сме под 7 млн. а Куба -11.3 млн. Предполагам,че ако в Бг не бяха станали промените,и ние днес щяхме да бъдем 11.3 млн. Но уви -станахме територия за доизживяване на бедни пенсионери...-:(

    Коментиран от #23

  • 23 Боярышник

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "един от всички":

    Толкова си прост,чеитъпомерът не те лови.