Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 10:35 2 107 11

САЩ рискуват да загубят лидерското си място

  • сащ-
  • кристин лагард-
  • ес

Кристин Лагард призова за по-обмислени икономически решения

САЩ рискуват да загубят лидерското си място - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новоизбраният председател на Европейската централна банка Кристин Лагард призова САЩ да преразгледат политиката си спрямо Европа, съобщи CBS.

Според нея американският президент Доналд Тръмп не трябва да настоява Федералният резерв да намали основната лихва. Смята се, че това може да доведе до повишаване на инфлацията.

„Възпитана съм като гражданин на този свят. Сега САЩ рискуват да загубят позицията си на международен лидер, а това е огромен риск. Когато говорим за безработица от 3.7% няма нужда да ускорявате с подобно понижаване на лихвите. Така цените могат да отидат нагоре и трябва да се действа като при управление на самолет“, заяви Лагард.

Тя заяви, че Тръмп трябва да разбере, че стабилността на пазарите зависи от премерени решения. Бившият председател на МФВ призова и за прекратяване на търговския конфликт между САЩ и Китай.

Лагард официално ще заеме поста си на 1-ви ноември.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илми

    2 22 Отговор
    Само Герб!

    Коментиран от #5

  • 2 бай Иван

    2 13 Отговор
    Кристинче,САЩ не ги мисли.
  • 3 kjl

    17 1 Отговор
    Лесно и е на Лагард, ама Дони какво да прави? Бюджетния му дефицит минава трилион, търговският му дефицит наближава трилион, общият дълг на страната му е вече 73 трилиона. Това са все цифри от които и на Лагард и настръхват белите коси. А на Дони му се ....., няма дакажа какво защото ще ме изтрият.
  • 4 Факт

    19 3 Отговор
    Тая пьк сега ли загря-че лидерското им място изстина още при пьрвият мандат на Обама...
  • 5 бл.134 в Зап. парк

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Илми":

    Тя се сети.Що не го каза на финансовия шаман Марио Драги?
  • 6 onq s konq

    18 2 Отговор
    Краварникът отдавна загуби лидерското място в света. Затова е сега този бесен напън на рижия перчем Америка Фърст. Но вече е късно.

    Коментиран от #7

  • 7 стоян

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    До 6 ком -Ти явно не си коня -а си червеното муле натоварено с купейки

    Коментиран от #11

  • 8 Масонски удар под кръста

    3 6 Отговор
    Братя националисти ще трябва да правим разлика между гражданите русофили и селяните русифили и да ги настроим едни срещу други за да може да се избият на кметските избори, още повече че в правителството на Бойко има няколко русофилки вклюително и кметицата на София.Казвайте им че гражданите русофили просто са по-умни от селяните русофили и това е достатъчно.
  • 9 Bubbles

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сега САЩ рискуват да загубят позицията си на международен лидер, а това е огромен риск.
    _________________________________________________________

    За кого е ОГРОМЕН риск ма лелче? За вечно ненаялите се милиардери чието богатство ще се стопи ако долара получи реалната си стойност нали!?
    Краврника е пътник в рамките на 10 години.
  • 10 onq s konq

    4 1 Отговор
    Що бе Стояне? На вас неграмотните гербарски тролове с центове ли ви плащат. Като не можете да промените общественото мнение, поне за един хлебец да изкарате продажници. Ноо не всичко се купува.
  • 11 Хихихихи

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян":

    кУпейки