Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 09:55 882 1

Премиерът на Ливан се оттегли

  • ливан-
  • премиер-
  • саад харири

Той подаде оставка след поредица масови протести

Премиерът на Ливан се оттегли - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Ливан обяви, че слиза от поста си, съобщи РИА Новости.

Това беше официално обявено от Саад Харири. През последните дни в неговата страна бяха организирани масови протести.

Той обяви оставката си с официално обръщение. То беше излъчено по държавната телевизия.

Това стана, след като бяха атакувани протестни лагери в Бейрут. Полицията на няколко пъти се намесваше, за да разпръсне изправилите се една срещу друга фракции.

Демонстранти отново излязоха на улиците, за да отпразнуват оставката на премиера. Недоволството беше предизвикано от обвинения в корупция към правителството.

Очакват се реформи от новия кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муя

    1 1 Отговор
    Кога ще ги стигнем Ливанците като гражданско обшество? И още, докато сме на тема избори - след няколко на брой граждански войни и разрушения, Бейрут изглежда в пъти по-благоустроен от София. Така, че трябва внимателно да се ползва сравнението "като Бейрут".